Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Andrea/illusztráció

Jerasz Anikó: Az anyanyelvű tudás ad biztos alapot

2020-05-30
11:32
2020-05-30
11:42
Forrás
Pannon RTV
Tanszerek és olvasnivaló is lesz a Magyar Nemzeti Tanács beiskolázási csomagjában. Emellett iskolatáskát is kapnak a magyar tagozatba induló elsős diákok a Rákóczi Szövetség jóvoltából.

A következő tanévben is az ideihez hasonló létszámban, mintegy 1360 diákra számítanak. Az elsősök már augusztus végén, de legkésőbb szeptember elején megkaphatják az iskolaindító ajándékokat. Az MNT a középiskolásokról sem feledkezett meg, a harmadikosok részére háromhetes felzárkóztató szerb kurzust szerveznek. Az ingyenes képzés július 6-tól a hónap végéig tart majd, amely során a jelentkezők 80 intenzív szerb nyelvű órára számíthatnak. A jelentkezőket június elsejéig várják.

Jerasz Anikó, elnök, Végrehajtó Bizottság, MNT: „Kulcsfontossága van annak, hogy felhívjuk a szülők figyelmét arra, hogy ennél nagyobb ajándékot nem adhat a gyermekének, minthogy magyar, tehát anyanyelvű oktatásban részesíti. Gondoljunk csak bele, hogy mit jelentene számunkra is, hogyha visszagondolunk az iskolás éveinkre, ha szerb nyelven kellett volna iskolába járnunk. Azt gondolom, hogy a gyermek alapvetően a gondolatait magyarul fogalmazza meg, mondja ki mindazt, ami benne van. Tehát magyarul gondolkodik, álmodik, magyarul a legkönnyebb számolni, olvasni és hiszem azt, hogy a magyar nyelvű tudás, az anyanyelvű tudás az, amely biztos alapot ad a későbbiek során, amelyre építkezni tudnak.”

Jerasz Anikó
Magyar Nemzeti Tanács
iratkozás
Rákóczi Szövetség

Most

17:20, Frissítve: 17:26

Bottasé a szezon első pole pozíciója

Valtteri Bottas, a Mercedes finn versenyzője nyerte a Forma-1-es idénynyitó Osztrák Nagydíj szombati időmérő edzését, így vasárnap ő rajtolhat az élről.

Népszerű

Koronavírus-helyzet Szabadkán

A koronavírus-járvány kihirdetésének kezdete óta a mai napig Szabadkán összesen 86 személynél igazolt a fertőzés, azaz 4 új esetet regisztráltak Szabadkán - közölte a válságkezelő városi törzskar.