Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Jól halad a szabadkai magyar óvoda építése

2021.03.23
15:59
2021.03.23
17:46
Forrás
Pannon RTV
Az épület már tető alatt van, a nyílászárókat beszerelték, és az udvart is hamarosan rendezik - nyilatkozta a Pannon Televízió Közügyek című műsorának Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke.
Pannon RTV

Egy korszerű, szép, modern óvoda arculata kezd kialakulni - tette hozzá az MNT elnöke. Az épület belsejének berendezése a tervek szerint júliusban kezdődhetne el. Ahhoz viszont, hogy az óvoda a jövőben működni tudjon, intézménnyé kell válnia - fogalmazott Hajnal Jenő. A szabadkai Vackor óvoda magánóvodaként fog működni, a Magyar Nemzeti Tanács alapításában.

Hajnal Jenő, elnök, Magyar Nemzeti Tanács: „Terveink szerint száz gyerek fog ide járni, mégpedig a földszinten két bölcsődei csoport lesz, az emeleten pedig három óvodai csoport. Azzal, hogy van egy tágas tornatermünk, és bízunk abban is, ha a helyzet úgy alakul, akkor szükség szerint még tovább tudjuk bővíteni a végzős nagycsoportosoknak, de ez több év múlva fog kialakulni, akkor pedig egy külön termet tudunk biztosítani. Ez egy gyakorlóóvoda lesz, a Magyar Tannyelvű Tantóképző Kar óvodapedagógusai járnak ide majd, és a legjobb szakembereket szeretnénk nyilvánvalóan meggyőzni arról, hogy ebben az intézményben dolgozzanak.”

Szabadka
magyar
óvoda
Vackor
MNT
óvodás
bölcsöde
Magyar Tannyelvű Tantóképző Kar
MTTK
óvodapedagógus

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:33, Frissítve: 13:38

A bankok finanszírozzák az esőerdők pusztítását

Az Amazonas-vidék pusztításában részt vevő vállalatokat finanszíroztak az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok és az EU tagállamainak központi bankjai, miközben a tudósok jelentése szerint az erdőirtás túl van az átbillenési ponton.
13:22

Mesedélelőtt a horgosi könyvtárban

Ma ünnepeljük a magyar népmese napját, amely Benedek Elek születésének napjához kötődik. Ebből az alkalomból a horgosi József Attila fiókkönyvtárban mesedélelőttöt szerveztek a legkisebbeknek, hogy közelebb hozzák hozzájuk a magyar meséket.
12:54, Frissítve: 13:00

Négy diákot támogat a Studio Present Kft.

Négy fiatal programozó tehetség érdemelte ki idén a szabadkai Studio Present Kft. ösztöndíját. Az ünnepélyes átadó ma volt. A díjazottak a nagybecskereki Mihajlo Pupin Műszaki Tudományok Karára, valamint a Szabadkai Műszaki Szakfőiskolára járnak.

Népszerű

Verbászi fiú a bravúros magyar válogatottban

Újoncot avatott a magyar labdarúgó-válogatott Lipcsében, a Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, ahol egygólos győzelmet aratott a németek ellen. Az új játékos a mindössze 18 éves vajdasági fiú, Kerkez Miloš.

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Megküzdöttek a Mohol legnagyobb parasztja címért

Látogatottságban és a résztvevők számát tekintve is rekordot döntött a 8. Moholi Parasztolimpia. Ilyenkor dől el, hogy kik a környék legnagyobb parasztjai, akik különböző mezőgazdasághoz köthető versenyszámokban mérettetik meg magukat.