Ugrás a tartalomra
Illusztráció (Fotó: Tanjug/AP/Andy Wong)

Jön a tél és vele a szmog

2018-11-14
16:27
Forrás
gradsubotica, origo
A tél közeledtével egyre nagyobb a lehetősége a szmog kialakulásának a városokban. Elsősorban a helytelen tüzelés miatt a késő délutáni és esti órákban romlik a levegő minősége.

Az illetékesek azt javasolják, a lakosok ilyen körülmények között minél kevesebb időt töltsenek a szabadban, a gyerekek egészségének megóvása érdekében pedig szintén a lehető legkevesebb időre engedjék ki őket. A szmog és a szennyezettség komoly egészségügyi kockázatot jelenthet. Légzési nehézségeket, fejfájást, fulladást, de akár asztmát, vagy más légúti megbetegedéseket is okozhat.

szmog

Most

20:20, Frissítve: 20:26

Magyarul csak a Semmi lesz Óbecsén

Elkezdődött a 62. Májusi Játékok, a gyermek- és ifjúsági színjátszók nemzetközi fesztiválja Óbecsén. A Fabula Rasa Színjátszó Grund Semmi című ifjúsági előadása kedden 18:15-kor lesz műsoron.
19:10, Frissítve: 20:29

A Tisza vízállása 374 centiméter Zentánál

Ez a szint teljesen átlagosnak mondható ebben az időszakban, áradástól nem kell tartani - mondják az illetékesek. A víz szintje 15-20 centimétert emelkedhet az elkövetkező napokban az esőzések miatt.
17:23

A méhek világnapja

Az Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezet arra figyelmeztet, hogy a beporzók számának és sokféleségének csökkenése katasztrofális következményekkel járhat táplálkozásunkra nézve.

Népszerű