Ugrás a tartalomra
Illusztráció (Fotó: Tanjug/AP/Andy Wong)

Jön a tél és vele a szmog

2018-11-14
16:27
Forrás
gradsubotica, origo
A tél közeledtével egyre nagyobb a lehetősége a szmog kialakulásának a városokban. Elsősorban a helytelen tüzelés miatt a késő délutáni és esti órákban romlik a levegő minősége.

Az illetékesek azt javasolják, a lakosok ilyen körülmények között minél kevesebb időt töltsenek a szabadban, a gyerekek egészségének megóvása érdekében pedig szintén a lehető legkevesebb időre engedjék ki őket. A szmog és a szennyezettség komoly egészségügyi kockázatot jelenthet. Légzési nehézségeket, fejfájást, fulladást, de akár asztmát, vagy más légúti megbetegedéseket is okozhat.

szmog

Most

19:38

Bagolylesre invitál az Arcus

A topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület aktivistái bagolylesre invitálják a járókelőket a város központjában december 15-én, szombaton, 10 órától.

Népszerű

Pannon friss hír

Csődöt jelentett a Vojvodinaput vállalat

Csődöt hirdetett ki a nagybecskereki bíróság az útépítéssel foglalkozó Vojvodinaput vállalatban. A csődeljárás idén októberben indult - közölte a végzés indoklásában Ljiljana Popov, csődbíró.
petárda

Pénzbüntetés vár a petárdázókra

50 és 100 ezer dinár közötti büntetést ír elő a márciusban életbe lépett közrendről szóló törvény azok számára, akik petárdával vagy más pirotechnikai eszközzel megzavarják polgártársaik nyugalmát.