Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Jótékonysági fácánvadászat Topolyán

2021.12.27
15:20
2022.01.10
12:06
Forrás
Pannon RTV
Második alkalommal rendeztek jótékonysági vadászatot Topolyán. A Vajdasági Magyar Vadászok Társasága rendezvényén a résztvevők a nevezési díjakkal és a támogatásokkal idén a Zentai Közkórház Gyermekosztálya számára gyűjtöttek.
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

A területek felosztásával és trombitaszóval vette kezdetét a második alkalommal megrendezett topolyai jótékonysági fácánvadászat az Őzbak Vadászegyesületben a Vajdasági Magyar Vadászok Társasága szervezésében. Az eseményre Vajdaság számos pontjáról érkeztek vadászok.

Kormányos Lajos, vadász, Magyarcsernye: „Mind a két alkalommal részt vettem ezen a jótékonysági vadászaton, tehát most vagyunk itt másodszor. Nagyon örülünk, hogy segíthetünk valakinek, és ezért reméljük, hogy a jövőben is tudjuk támogatni az ilyen jótékonysági vadászatot, akciókat.”

A programon összesen 60 támogató és vadász vett részt. A kétórás akció során pedig 73 fácánt és egy üregi nyulat is sikerült elejteni.

Dr. Vickó Ferenc, alapító tag, Vajdasági Magyar Vadászok Társasága: „Nekünk az a célunk, hogy továbbra is próbáljuk népszerűsíteni a vadászatot. Sajnos sokan úgy fogják fel a vadászokat, hogy azok egy olyan társaság, aki kimegy és lövöldöz minden irányba, a jótékonysági vadászattal azt akartuk megmutatni, hogy a vadászatnak van egy másik oldala is.”

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

A vadászok egy 500 ezer dinár értékű defibrillátorral szeretnék megajándékozni a Zentai Közkórház gyermekosztályát. Az eszközre a jótékonysági vadászat bevételét fordítják.

Brindza Lajos, elnök, Vajdasági Magyar Vadászok Társasága: „Idén még több helyről jöttek vadászok, és ha jövőre is Isten így adja, akkor még több helyről fognak érkezni, és ez a jótékonysági vadászat még bővebb lesz, még szebb adományokat tudunk adományozni a kórházaknak és a gyermekosztályoknak.”

A jótékonysági vadászat Magyarország Szabadkai Főkonzulátusának, valamint a Vajdasági Magyar Szövetség támogatásának köszönhetően valósult meg.

Topolya
jótékonyság
vadászat
Kormányos Lajos
vadász
Magyarcsernye
Dr. Vickó Ferenc
alapító tag
Vajdasági Magyar Vadászok Társasága
Brindza Lajos
Őzbak Vadászegyesület
Zentai Közkórház
kórház
gyermekosztály
fácánvadászat

Most

13:03, Frissítve: 13:24

Folytatódnak a harcok Ukrajnában

Eddig 1908-an adták meg magukat a körülzárt mariupoli Azovsztal acélműből – jelentette be Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter. Az Azovsztal üzem blokádja folytatódik – tette hozzá.
10:56, Frissítve: 11:05

Roland Garros - Đoković a favorit

A címvédő és világelső Novak Đoković számít favoritnak a férfiaknál, míg a nőknél a világranglista-vezető Iga Swiatek a legesélyesebb a vasárnap kezdődő 126. francia nyílt teniszbajnokságon..

Népszerű