Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragan Miljanić

Jótékonysági könyvvásárt szervez a héten az Újvidéki Színház

2020.02.25
10:52
2020.02.25
17:16
Forrás
Pannon RTV
Az eladásra szánt könyveket ezúttal is a színház közönsége és az akcióról tudomást szerzők segítségével gyűjtik össze.

Lexikonok, regények, gyermek- és ifjúsági irodalom, verses és novellás kötetek, de akár a színházhoz kapcsolódó szakkönyvek is találhatók a vásáron. Magyar és szerb nyelvű könyvek mellett angol és német nyelvűek is színesítik a palettát.

László Roland, egyetemista: „Annyi ember hoz ide be könyveket, és annyi különféle ízlés van, meg különféle poros könyvek mindenfelé, és én is most ráfutottam olyan könyvekre, amikről nem is gondoltam, hogy létezhetnek magyarul. De vannak, és nagyon jó, hogy ezek itt megvannak, és nagyon olcsón.”

A könyveket szimbolikus, 100 és 200 dináros áron lehet megvásárolni, emellett könyvadományokkal is lehet támogatni a jótékonysági akciót. Az eladandó könyvek számát a vásár napjai alatt is lehet bővíteni.

Vajda Ruskó Éva, médiafelelős, Újvidéki Színház: „A színház látogatói és a barátai, ismerősei eddig is hozták be a könyvadományokat, és most az elkövetkező öt napon keresztül, minden nap 10 órától este 19 óráig a könyveket meg lehet nézni itt, az Újvidéki Színház előcsarnokában.”

A színház az idei könyvvásár bevételét a Ritka Betegségek Szerbiai Nemzeti Szervezetének ajánlja fel. Az elmúlt években számos más egyesület és intézmény részére is gyűjtöttek adományokat.

Berák Ilona, szervező, Újvidéki Színház: „Gyűjtöttünk adományokat a dreai Lurkóháznak, a dr. Milan Petrović Általános és Középiskola, az újvidéki Hajléktalanok Központja, a Veterniki Gyermek- és Ifjúsági Otthon, illetve az újvidéki Gyermek- és Ifjúsági Melegedőközpont részére eddig.”

Az idei akcióba az Újvidéki Színház Színes Szilánkok Diákszínpada is beszállt. A Ritka Betegségek Világnapján, február 29-én játszott Anne-impressziók című előadás teljes bevételét kínálja fel a szervezetnek.

Újvidéki Színház
könyvvásár
jótékonyság
jótékonysági akció
könyv

Most

12:26, Frissítve: 13:45

Lélekben megújulva

Nagyböjti lelki napot tartottak Kelebián a Márton Áron Közösségi Házban. A Vajdasági Pax Romana alapítása óta minden évben szervez programokat a karácsony és a húsvét előtti időszakban, azzal a céllal, hogy a hívekhez közelebb hozzák az ünnepeket.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.