Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Jóváhagyták – A 12-15 évesek is felvehetik a Pfizer vakcináját Szerbiában

2021.06.11
16:44
Forrás
Szerbiai RTV
Jóváhagyta a szerbiai gyógyszer-felügyeleti hatóság a Pfizer koronavírus elleni vakcináját a 12 és 15 év közöttiek esetében.

Közlésük szerint immár minden szakmai és törvényi kritérium adott ahhoz, hogy ezt a korosztályt is beoltsák az adott vakcinával. Mirsad Đerlek egészségügyi államtitkár korábban elmondta, először valószínűleg a krónikus betegségben szenvedő gyerekeket veszik sorra, a többiek utánuk következnek.

A Pfizer-BioNTech vakcinát egyébként már az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerhatóság és az Európai Gyógyszerügynökség is jóváhagyta a 12-15 éves korosztálynak.

Pfizer-védőoltás
vakcina
fiatal
gyógyszerügynökség
jóváhagyták

Most

17:32, Frissítve: 17:41

Két támadóval a magyarok a portugálok ellen

Marco Rossi szövetségi kapitány két támadót, Szalai Ádámot és Sallai Rolandot is a kezdőcsapatba nevezte a magyarok portugálok elleni nyitómérkőzésén a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon.
15:53, Frissítve: 16:56

Vučić: Nem ismerjük el Koszovó függetlenségét

Szerbia és Koszovó képviselői Brüsszelben tárgyaltak. A megbeszélés után Aleksandar Vučić kiemelte, hogy Kurti azért jött Brüsszelbe, hogy kijelentse, semmiben sem fog megállapodni, és hogy megtudja mikor ismerjük el Koszovó függetlenségét.

Népszerű

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.