Ugrás a tartalomra

Jóval kétezer felett alakul az új koronavírus-fertőzöttek száma Szerbiában

2021.08.30
18:47
2021.08.31
11:30
Forrás
covid19.rs
Amíg augusztus elsején még 303, egy hete hétfőn pedig 1837 volt a pozitív tesztek napi száma, addig most 2335 személynél igazolták a koronavírus jelenlétét.

Háromszor többen vannak a betegség szövődményei miatt elhunytak is, 12-en haltak meg egy nap alatt a kórban. Kórházi kezelésre már 1157-en szorulnak, 75-en vannak lélegeztetőgépen. 

Belgrádban regisztrálták a legtöbb új fertőzöttet, 466-ot. A második legtöbb koronavírusost Újvidéken és Nišben találták, 115-öt. A többi településen kétszámjegyű, vagy ennél kevesebb a napi esetszám. A vajdasági városok és községek nem szerepelnek a legfertőzöttebb helyek között, csak a tartományi székváros tűnik ki a fertőzöttek háromjegyű számával. 

koronavírus
fertőzöttek
COVID-19
Szerbia

Most

14:41

Halásztelki fúvósok koncerteztek Belgrádban

A Bocskai István Református Oktatási Központ Fúvós Együttese mutatkozott be a belgrádi Collegium Hungaricumban. A Magyarországról érkező fiatalok egyórás koncertet tartottak a szerb fővárosban működő magyar kulturális központban.
14:34

Elkezdődött a TeátrumHíd Fesztivál

A programot zenei-összművészeti est, pódiumbeszélgetések is színesítik, és a fesztivál ideje alatt kiállítják a szervezők által középiskolások számára meghirdetett rajzpályázat legjobb alkotásait is.
13:04

Nehézbombázót lőtt le Ukrajna

Ukrajna pénteken lelőtte az orosz légierő egyik Tupoljev Tu-22M szuperszonikus nehézbombázóját a dél-oroszországi Sztavropol régióban – közölte Kijev.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.