Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

A jövő pedagógusai számára megkezdődött a tanév

2021.10.01
14:03
2021.10.01
17:07
Forrás
Pannon RTV
Elkezdődött a tanév a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon is.

A tanév négy alapképzéssel indul. Az ünnepélyes tanévnyitón a legfontosabb információkat hallhatták a diákok, ahol fogadalmat is tettek a gólyák.

Pannon RTV/Huszár Dániel

Idén 58 elsős hallgató kezdi meg a tanévet a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon. Görög Krisztián számára nem volt kérdés, hogy Vajdaságban tanuljon tovább:
„- Az óvodapedagógus szakra jelentkeztem, mert szeretem a gyerekeket és kicsit szeretnék jobban belelátni az ő nevelésükbe.
- Miért éppen Szabadka?
- Mivel szabadkai vagyok, és közel is van, és itthon is tudok magyarul tanulni, illetve a gyerekekkel is tudok majd foglalkozni Szabadkán.”

Pannon RTV/Huszár Dániel

A legtöbb hallgató még középiskolásként döntötte el, hogy a tanítást választja hivatásául.

Balassa Anita, Kisbelgrád: „Nagyon szeretnék gyerekekkel foglalkozni, megtanítani őket írni, olvasni, számolni, és ez engem motivál. Azért választottam Szabadkát, mert közel van, így könnyebb megoldani az utazást és a magyar nyelv is vonzott igazából. Szerbiában élek, tudok szerbül, de a magyar nyelv az fontos.”

Pannon RTV/Huszár Dániel

Idén is négy szakon indul el az oktatás az elsősök számára - mondta el Pintér Krekity Valéria, oktatási dékánhelyettes: „58 elsős diákot írtunk be a négy szakra. Az okleveles kommunikátori szakra, az okleveles tanítói szakra, okleveles óvodapedagógiai szakra és a kollégiumi nevelői szakra.”

Pannon RTV/Huszár Dániel

Az elsőéves hallgatók már hétfőn iskolapadba ülnek, míg a felsőbb éves diákok számára október 11-én kezdődik meg a tanítás, kombinált formában.

Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar
MTTK
tanév
tanévkezdés

Most

16:03, Frissítve: 17:19

Döntetlent játszott a TSC

A TSC a szerb Szuperliga tizenkilencedik fordulójában döntetlenre mérkőzött a niši Radnički ellen. A topolyai együttesnek a bírói ráadásban sikerült megmentenie az egy pontot, így maradt a táblázat alsó házában.
15:35

Továbbra is kétezernél kevesebb új fertőzött

Továbbra is kétezer alatt van az újonnan regisztrált koronavírusos betegek száma Szerbiában. A friss adatok szerint 1 884 új fertőzöttet vettek nyilvántartásba a csaknem 16 ezer elvégzett tesztből. Vajdaságban mintegy 10 000 aktív fertőzöttről tudni.

Népszerű