Ugrás a tartalomra

Jövőre öt szabadkai baba ünnepelheti Szabadka Város napján első születésnapját (videó)

2016.09.02
07:21
Szeptember elsején a szabadkai Közkórházban 3 kisfiú és 2 kislány született
Szeptember elsején a szabadkai Közkórházban 3 kisfiú és 2 kislány született. Őket látogatta meg a város vezetősége. Szabadka polgármestere és a Városi Képviselő-testület elnöke a szabadkai Közkórház újszülöttjeit látogatta meg. Szeptember 1-jén, Szabadka Város napján 3 kisfiú és 2 kislány született. Uroš Rodić 3,65 kilogrammal és 52 centiméterrel jött világra. Jelena Rodić, édesanya: "Nagy izgalommal váratott magára. Nagyon vártuk, hogy megszülessen és itt van, vele teljesült egy nagy kívánságunk." Bogdan Laban és Bunford Tivadar emlékplakettet és egy 10 dinár értékű utalványt ajándékozott a kismamáknak.  Bogdan Laban, polgármester: "Tudjuk, hogy sok pénzre van szükség egy gyermek születéséhez, és egy új élet indulásához. Azt gondolom, hogy Szabadka önkormányzata gondoskodik az újszülöttjeiről és kismamáiról." Szabadka vezetősége elmondta, hogy nagy figyelmet fordítanak a kismamák segítésére. 2016-ban 22 millió dinárt különítettek el erre a célra. A várandós kismamák 15 ezer dinárt kapnak egyszeri juttatásként, az első gyermek születését követően pedig további 10 ezret. Bunford Tivadar, a szabadkai VKT elnöke: "Igyekezni fogunk már a jövő évi költségvetésben is kiválasztani eszközöket arra, hogy támogassuk az újszülötteket, a fiatal szülőket. Úgy gondoljuk, hogy a gyerekek a jövőnk zálogai. Akkor tudjuk feltölteni az iskoláinkat, a kultúrotthonainkat, később az egyetemeket, munkahelyeket."Szerbiában az elmúlt egy évben 65 ezer, a Vajdaságban 18 ezer gyermek született. Szabadkán 2011 és 2016 között több, mint 8300 újszülöttet számoltak, de a születések száma évről-évre csökkent.
Szabadka
kórház
városnap
Bogdan Laban
újszülöttek
Bunford Tivadar

Most

22:11, Frissítve: 22:23

Magabiztos 25 gólos győzelem Kamerun ellen

A szerb női kézilabda-válogatott második mérkőzését is megnyerte a spanyolországi világbajnokságon. Szerbia együttese Kamerunt 43:18-ra győzte le a csoportkör második fordulójában.
21:29, Frissítve: 21:39

Davis-kupa: Harmadszor bajnok az orosz csapat

A US Open-címvédő Danyiil Medvegyev legyőzte Marin Čilićet, ezzel az oroszok 2-0-ra megnyerték mérkőzésüket a horvátok ellen a tenisz Davis Kupa-döntő madridi fináléjában.
20:37, Frissítve: 22:20

Orbán Viktor levelet ír a külhoni magyaroknak

Orbán Viktor miniszterelnök levélben fordul a határon túli magyarokhoz, arra kérve őket, hogy jövő tavasszal is adják le szavazatukat az országgyűlési választáson – közölte Dömötör Csaba vasárnapi Facebook-posztjában.
18:36, Frissítve: 19:01

Karácsonyi játékok és betlehemes szokások Sándoregyházán

Megtartották a 24. Dél-bánáti Karácsonyi Játékok és Betlehemes Szokások Találkozóját Sándoregyházán. A Bonnaz Sándor Magyar Művelődési Egyesület ünnepi hangulatban, szeretettel fogadta az idei találkozó résztvevőit, akik hét településről érkeztek.

Népszerű