Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Jubilált a juhászok és mezőgazdasági termelők találkozója Ilonafalván

2022.06.11
12:57
2022.06.11
18:45
Forrás
Pannon RTV
Tizedik alkalommal szervezték meg az eseményt. A rendezvényen több mint 50 csapat főzött, közel 60 pálinka közül választották ki a legfinomabbat és tízen vettek részt a birkanyírásban.
Pannon RTV/Apczi Jenő

Szépen rotyogott a birkapörkölt a zombori Török Iván bográcsában. Mindemellett egy kis különlegességgel is érkezett, birkakolbásszal.

„Rendes kolbászt csinálunk disznóhúsból, de mi fogtunk birkahúst, hátsó combot leszedtük, 5 kiló húst, 20 százalék zsiradékot disznóból, mert a birka zsiradék nem jó, nagyon érződik.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

Az esemény egyik fénypontja a birkanyírás volt. Több kategóriában is zajlott a verseny, díjazták a leggyorsabb és a legszebben dolgozó birkanyírót is.

Pribanović Valéria, Visnyevác: „Remélem, hogy jól sikeredett, az első, második, harmadik hely a gyorsaságé volt, most megy pillanatnyilag a szépségnyírás, szerintem jól elmúlt.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

Színes programokkal és ínycsiklandozó falatokkal várták a kilátogatókat a szervezők. Az esemény tizedik alkalommal került megszervezésre.

Balázs Tibor, a Kanizsa Község Kapitány Réti Juhászainak Egyesületének elnöke: „Jobban összejött, mint ahogy azt gondoltuk volna, megmondom az őszintét, most tizedik alkalommal, de a legtöbb nehézségbe is ütköztünk, de mindent át tudunk ugrani.”

Az ilyen és ehhez hasonló eseményeket a Tartományi Mezőgazdasági Titkárság is támogatja.

Ótott Róbert tartományi mezőgazdasági titkárhelyettes: „A tartományi mezőgazdasági titkárság a tegnapi napon megjelentette a hagyományőrző rendezvények támogatására vonatkozó pályázati kiírásunkat. Itt egyesületek, önkormányzatok tudnak pályázni egészen július 11-ig ilyen és hasonló mezőgazdasági rendezvényekre.”

Ilonafalván díjazták a legfinomabb bikapaprikást és a legízletesebb pálinkát is.

Juhászok és mezőgazdasági termelők találkozója
Ilonafalu
Balázs Tibor
Ótott Róbert

Most

07:11

Milyen vizet iszunk?

Évente átlagosan 70 liter palackozott vizet fogyaszt egy szerbiai polgár. Ez a szám minden évben 10 és 20 százalék közötti növekedést mutat - mondják a belgrádi Városi Közegészségügyi Intézet szakemberei.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Újabb tömegbaleset Szabadkán

A hidegfront, a változékony időjárás, a helyenként nedves és sárfelhordásos útszakaszok miatt az elmúlt egy-két napban nőtt a koccanásos balesetek száma.