Ugrás a tartalomra

Jubilált a juhászok és mezőgazdasági termelők találkozója Ilonafalván

2022.06.11
12:57
2022.06.11
18:45
Forrás
Pannon RTV
Tizedik alkalommal szervezték meg az eseményt. A rendezvényen több mint 50 csapat főzött, közel 60 pálinka közül választották ki a legfinomabbat és tízen vettek részt a birkanyírásban.

Szépen rotyogott a birkapörkölt a zombori Török Iván bográcsában. Mindemellett egy kis különlegességgel is érkezett, birkakolbásszal.

„Rendes kolbászt csinálunk disznóhúsból, de mi fogtunk birkahúst, hátsó combot leszedtük, 5 kiló húst, 20 százalék zsiradékot disznóból, mert a birka zsiradék nem jó, nagyon érződik.”

Az esemény egyik fénypontja a birkanyírás volt. Több kategóriában is zajlott a verseny, díjazták a leggyorsabb és a legszebben dolgozó birkanyírót is.

Pribanović Valéria, Visnyevác: „Remélem, hogy jól sikeredett, az első, második, harmadik hely a gyorsaságé volt, most megy pillanatnyilag a szépségnyírás, szerintem jól elmúlt.”

Színes programokkal és ínycsiklandozó falatokkal várták a kilátogatókat a szervezők. Az esemény tizedik alkalommal került megszervezésre.

Balázs Tibor, a Kanizsa Község Kapitány Réti Juhászainak Egyesületének elnöke: „Jobban összejött, mint ahogy azt gondoltuk volna, megmondom az őszintét, most tizedik alkalommal, de a legtöbb nehézségbe is ütköztünk, de mindent át tudunk ugrani.”

Az ilyen és ehhez hasonló eseményeket a Tartományi Mezőgazdasági Titkárság is támogatja.

Ótott Róbert tartományi mezőgazdasági titkárhelyettes: „A tartományi mezőgazdasági titkárság a tegnapi napon megjelentette a hagyományőrző rendezvények támogatására vonatkozó pályázati kiírásunkat. Itt egyesületek, önkormányzatok tudnak pályázni egészen július 11-ig ilyen és hasonló mezőgazdasági rendezvényekre.”

Ilonafalván díjazták a legfinomabb bikapaprikást és a legízletesebb pálinkát is.

Juhászok és mezőgazdasági termelők találkozója
Ilonafalu
Balázs Tibor
Ótott Róbert

Most

20:11, Frissítve: 20:24

Az ukrán elnökkel tárgyalt a szerb államfő Tiranában

Az Ukrajna-Délkelet-Európa csúcstalálkozón Aleksandar Vučić egyebek mellett a két ország területi integritásáról, az ENSZ Alapokmányának tiszteletben tartásáról és a béke megteremtésére tett erőfeszítésekről egyeztetett Volodimir Zelenszkijjel.
19:03, Frissítve: 19:10

Kedvezmények a Forum Könyvkiadónál

A Forum Könyvkiadó Intézet felhívja a figyelmet, hogy a Vajdasági Szép Magyar Könyv pályázat elismert alkotásait további két hétig árusítják 20%-os kedvezménnyel a weboldalukon (https://forumliber.rs/shop).
18:36, Frissítve: 18:44

Ajándék a hölgyeknek

Miközben még az előző koncert hatása alatt állunk, a Szabadkai Népszínház és a Szabadkai Szimfonikus Zenekar újabb közös eseményre készül.

Népszerű