Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Jubilált a juhászok és mezőgazdasági termelők találkozója Ilonafalván

2022.06.11
12:57
2022.06.11
18:45
Forrás
Pannon RTV
Tizedik alkalommal szervezték meg az eseményt. A rendezvényen több mint 50 csapat főzött, közel 60 pálinka közül választották ki a legfinomabbat és tízen vettek részt a birkanyírásban.
Pannon RTV/Apczi Jenő

Szépen rotyogott a birkapörkölt a zombori Török Iván bográcsában. Mindemellett egy kis különlegességgel is érkezett, birkakolbásszal.

„Rendes kolbászt csinálunk disznóhúsból, de mi fogtunk birkahúst, hátsó combot leszedtük, 5 kiló húst, 20 százalék zsiradékot disznóból, mert a birka zsiradék nem jó, nagyon érződik.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

Az esemény egyik fénypontja a birkanyírás volt. Több kategóriában is zajlott a verseny, díjazták a leggyorsabb és a legszebben dolgozó birkanyírót is.

Pribanović Valéria, Visnyevác: „Remélem, hogy jól sikeredett, az első, második, harmadik hely a gyorsaságé volt, most megy pillanatnyilag a szépségnyírás, szerintem jól elmúlt.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

Színes programokkal és ínycsiklandozó falatokkal várták a kilátogatókat a szervezők. Az esemény tizedik alkalommal került megszervezésre.

Balázs Tibor, a Kanizsa Község Kapitány Réti Juhászainak Egyesületének elnöke: „Jobban összejött, mint ahogy azt gondoltuk volna, megmondom az őszintét, most tizedik alkalommal, de a legtöbb nehézségbe is ütköztünk, de mindent át tudunk ugrani.”

Az ilyen és ehhez hasonló eseményeket a Tartományi Mezőgazdasági Titkárság is támogatja.

Ótott Róbert tartományi mezőgazdasági titkárhelyettes: „A tartományi mezőgazdasági titkárság a tegnapi napon megjelentette a hagyományőrző rendezvények támogatására vonatkozó pályázati kiírásunkat. Itt egyesületek, önkormányzatok tudnak pályázni egészen július 11-ig ilyen és hasonló mezőgazdasági rendezvényekre.”

Ilonafalván díjazták a legfinomabb bikapaprikást és a legízletesebb pálinkát is.

Juhászok és mezőgazdasági termelők találkozója
Ilonafalu
Balázs Tibor
Ótott Róbert

Most

22:06

Elfogadták a képviselők a jelentést

A köztársasági parlament képviselői közül 154-en szavaztak igennel, 23-an nemmel a Pristinával folytatott párbeszédről szóló jelentésre, amely a tavaly szeptembertől idén január közepéig terjedő időszakra vonatkozik.
21:17

Dr. Pásztor Bálint a koszovói jelentésről

A vajdasági magyarság érdeke is az, hogy béke és stabilitás legyen az országban, és ameddig Koszovó kérdése nem oldódik meg, addig Szerbia nem tud előre jutni sem az integráció, sem a gazdasági fejlődés útján.
21:11

Áthelyezik a belgrádi állatkertet

Majdnem kilencven évvel megalapítása után Belgrád közvetlen központjából egy szigetre helyezik át a belgrádi állatkertet annak érdekében, hogy a nándorfehérvári várnak is helyet adó Kalemegdan felkerülhessen az UNESCO világörökségi listájára.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.