Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Zséli Ágnes

Júniusban két alkalommal is drágult a tüzelőanyag a törökbecsei fatelepeken

2022.07.04
17:20
Forrás
Pannon RTV
A tavalyi nyári árakhoz viszonyítva a télirevaló fa ára szinte a duplájára emelkedett.

Mélyen bele kell nyúlniuk a pénztárcájukba mindazoknak a törökbecseieknek, akik most vásárolnak télire tűzrevalót, mivel a májusi hónappal ellentétben a fáért jelenleg - fajtától függően - köbméterenként 400-tól 600, míg a szénért tonnánként 2700 dinárral kell többet fizetniük. Emiatt a bánáti faluban élők zömének vagy üresen pang, vagy csupán félig telt meg a fáskamrája.

Pannon RTV/Zséli Ágnes

Legtöbben májusban és júniusban vásároltak, de mindenképp azok fizettek rá, akik a tüzelőanyagot a múlt hónapban szerezték be, mivel a bükkfáért a köbméterenkénti 10900 dinár helyett 11500-at, az akácért 9900 helyett 10300 dinárt kell fizetniük.

A bánáti falu két fatelepén két fajta fát és kőszenet kínálnak, aminek ára tonnánként az elmúlt két héten 18900 dinárról 21600 dinárra emelkedett.

Törökbecsén az elkövetkező két hónapban lesz elegendő tüzelőanyag, de az őszi ellátottságról és az árakról előre semmit nem lehet tudni.

drágulás
tüzelő
tűzifa
szén
fatelep

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.