Ugrás a tartalomra
Tanjug/Matthias Bein/dpa via AP

A kamaszoknál is hatékony a Pfizer védőoltás

2021.03.31
13:55
2021.03.31
14:00
Forrás
CNN
Az oltóanyag harmadik fázisú klinikai vizsgálata során 2260 amerikai, 12 és 15 év közötti fiatalt oltottak be.

A Pfizer és a BioNTech közös fejlesztésű koronavírus-vakcinája 100 százalékban hatékony a 12-15 éves korosztályba tartozóknál, akiknek a szervezete jól tolerálja az oltóanyagot – olvasható a két vállalat közleményében.

Az oltóanyag harmadik fázisú klinikai vizsgálata során 2260 amerikai, 12 és 15 év közötti fiatalt oltottak be, akiknél erős immunválaszt váltott ki. A résztvevők szervezetében egy hónappal a második dózis után több volt az antitest, mint a korábbi, 16-25 évesek körében végzett kísérletek során.

A kutatók a fiataloknak abban a csoportjában, amelynek placebót adtak be, 18 Covid-19-megbetegedést jegyeztek fel. A másik 1131 önkéntes közül, akik a vakcinát kapták, senki sem betegedett meg.

Az adatokat még független szakértőknek is felül kell vizsgálniuk.

Pfizer
kamasz
hatásos
kutatás

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:52, Frissítve: 10:36

Ismét fellángolhat a gázai-izraeli harc

zrael a Gázai övezetből útnak indított gyújtóléggömbökre válaszul ismét légitámadásokat hajtott végre a Hamász létesítményei ellen – tudatta csütörtök éjjel az izraeli hadsereg.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.