Ugrás a tartalomra
Illusztráció (Pixabay/jarmoluk)

A kamenicai gyermekfaluba kerültek az alibunári testvérek

2020-02-14
22:12
Forrás
Szerbiai RTV
A szülői felügyelet nélkül nevelkedő hat alibunári kiskorú testvért a kamenicai gyermekfaluban helyezték el A gyerekeket az ott lakók szeretettel fogadták - írja a szerb közmédia.

Mind a hatukat egy kis házban helyezték el a gyermekfaluban. Felmérik az egészségi állapotukat és gondoskodnak a beilleszkedésükről, a szociális védelmükről. Ez azonban egyelőre csak ideiglenes megoldás, a szakemberek szerint gondoskodni kell a megfelelő elhelyezésükről. Mint ismeretes, a hat testvér - szülők nélkül - több mint nyolc hónapja maga vezette a háztartást és próbált boldogulni. A gyerekek édesanyjától egyébként ideiglenesen megvonták a szülői felügyeletet. Most azt vizsgálják, hogy ki a felelős a helyzetért. A tartományi felügyelőség két jelentést készített. Az egyik a szakszolgálatok, a másik a Szociális Munkaközpont munkáját elemzi. Amint tényszerűen bebizonyosodik, ki és hol mulasztott az ügyben, az illetékes tartományi titkár meghozza a szükséges intézkedéseket.

gyerekek

Most

18:51, Frissítve: 19:49

Országos céllövő búvárverseny Szabadkán

Országos céllövő búvárversenyt és vajdasági nyílt bajnokságot tartottak ma Szabadkán. A sétaerdei medencében több mint 30 versenyző és 12 klub mérte össze ügyességét.
17:12, Frissítve: 18:03

Jogászkonferenciát tartottak Zentán

Mintegy 70 résztvevővel tartottak jogászkonferenciát a zentai Városházán a Vajdasági Magyar Jogász Egylet szervezésében. Az előadók az ingatlan-nyilvántartási eljárásokat boncolgatták.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.
Mérik a sebességet a rendőrök

Fokozott ellenőrzés az utakon

Mától kezdve fokozott közúti ellenőrzést végeznek Szerbia-szerte az utakon - tájékoztat a szerbiai belügyi tárca.