Ugrás a tartalomra
Pixabay/Vladimir_Fay/Illusztráció

Kamionok Szabadkán - Meddig zavarják a város forgalmát?

2022.01.25
06:56
Forrás
Pannon RTV
Január 21-től új, ideiglenes forgalmi rend szerint közlekednek Szabadkán a 7,5 tonnánál nehezebb járművek.

Ennek értelmében egyebek mellett a Zombori útról érkező 7,5 tonnát meghaladó teherautók csak a Zágrábi utca felé haladhatnak, míg a Bajai út irányából közlekedő nehéz kamionok a Preradović utcában közlekedhetnek.

Pannon RTV

Annak ellenére, hogy az Y-elágazás megépült, sok kamionos mégsem használja ezt a kerülőutat. Inkább továbbra is behajtanak a városba, ezzel nehezítve a forgalmat. Sőt a teherautó-forgalom nemcsak a környékbeli iskolások és a kerékpárosok közlekedését veszélyezteti, hanem jelentősen szennyezi a levegőt és a város utcáinak burkolatát is jelentősen károsítja.

Nem csak a szabadkai, hanem a kelebiai lakosok életét is megkeseríti a településen áthaladó kamionforgalom. A kelebiai határátkelőn gyakran olyan hosszú teherautósor alakul ki, hogy szinte az egész falu hosszában eltorlaszolják a főút egyik sávját.

Kern Imre, Szabadka alpolgármestere a Közügyekben azt mondta, hogy a határozatnak köszönhetően tovább csökken a teherautó-forgalom a városban. A Belgrád-Budapest vasútvonal megvalósításával pedig olyan utakat is kiépítenek a városban, amik végképp tehermentesítik Szabadkát a teherforgalomtól.

kamion
teherforgalom
Szabadka
Kern Imre

Most

18:18, Frissítve: 18:28

Spanyol Nagydíj - Leclerc a pole pozícióban

A világbajnoki pontversenyt vezető Charles Leclerc, a Ferrari monacói pilótája nyerte a Forma-1-es Spanyol Nagydíj időmérő edzését, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd meg az első rajtkockából.

Népszerű