Ugrás a tartalomra
Pixabay/Vladimir_Fay/Illusztráció

Kamionok Szabadkán - Meddig zavarják a város forgalmát?

2022.01.25
06:56
Forrás
Pannon RTV
Január 21-től új, ideiglenes forgalmi rend szerint közlekednek Szabadkán a 7,5 tonnánál nehezebb járművek.

Ennek értelmében egyebek mellett a Zombori útról érkező 7,5 tonnát meghaladó teherautók csak a Zágrábi utca felé haladhatnak, míg a Bajai út irányából közlekedő nehéz kamionok a Preradović utcában közlekedhetnek.

Pannon RTV

Annak ellenére, hogy az Y-elágazás megépült, sok kamionos mégsem használja ezt a kerülőutat. Inkább továbbra is behajtanak a városba, ezzel nehezítve a forgalmat. Sőt a teherautó-forgalom nemcsak a környékbeli iskolások és a kerékpárosok közlekedését veszélyezteti, hanem jelentősen szennyezi a levegőt és a város utcáinak burkolatát is jelentősen károsítja.

Nem csak a szabadkai, hanem a kelebiai lakosok életét is megkeseríti a településen áthaladó kamionforgalom. A kelebiai határátkelőn gyakran olyan hosszú teherautósor alakul ki, hogy szinte az egész falu hosszában eltorlaszolják a főút egyik sávját.

Kern Imre, Szabadka alpolgármestere a Közügyekben azt mondta, hogy a határozatnak köszönhetően tovább csökken a teherautó-forgalom a városban. A Belgrád-Budapest vasútvonal megvalósításával pedig olyan utakat is kiépítenek a városban, amik végképp tehermentesítik Szabadkát a teherforgalomtól.

kamion
teherforgalom
Szabadka
Kern Imre

Most

19:30, Frissítve: 19:41

Újra járható az M5-ös autópálya Lajosmizsénél

Az autópályán, Lajosmizse közelében a forgalom ismét zavartalanul haladhat. Kora este 3 gépkocsi ütközött az M5-ös autópályán Lajosmizsénél, a Szeged felé vezető oldalon - közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.
18:11, Frissítve: 18:48

Kisorsolták az első lakásokat a nyereményjátékon

Šabacra és Kruševacra került a Vedd el a számlát és nyerj! nevű nyereményjáték első két díja, legalább is itt kaptak számlát a vásárlásukról a beküldők. Egy másfél szobás és egy kétszobás belgrádi lakás jár a nyerteseknek.
17:07, Frissítve: 17:19

Petr Pavel nyerte a cseh elnökválasztást

Petr Pavel nyugalmazott tábornok nyerte a cseh államfőválasztást - derül ki a statisztikai hivatal által közzétett, a szavazókörzetek 98 százalékában leadott és összeszámlált szavazatok alapján.
16:02, Frissítve: 17:22

Valamelyest csökkent a műtrágya ára

Az őszi 110 dináros ár helyett most akár 90 dinárért is megvásárolható a növények számára elengedhetetlen tápanyagforrás. A gazdák örülnek az árcsökkenésnek, de mint mondják, ez még mindig nagyon drága.

Népszerű

Gázt szállító vagonok siklottak ki Szabadkánál

Kisiklott egy propénnel teli tartályokat szállító vonat három vagonja Szabadkán. Információink szerint szivárgás nem történt, a balesetben pedig senki sem sérült meg. A vagonok sínre való visszahelyezése még folyamatban van.