Ugrás a tartalomra

Kanyarójárvány Bujanovac község területén

2017.11.02
09:41
2017.11.02
10:03
Forrás
Magyar Szó
Kanyarójárványt hirdetett a Vranjei Közegészségügyi Intézet Bujanovac község területén. Eddig ketten betegedtek meg. Mindketten a Pristinai Egyetem hallgatói.

Korábban Kraljevóban is bizonyították a kanyaró jelenlétét, ott egy huszonhat éves nő és hat hónapos kisbabája betegedett meg. Bujanovácon a hivatalos nyilvántartás szerint 779 gyermeket nem oltattak be szülei a szükséges védőoltással. Az illetékesek most mindenkit felszólítottak, hogy vegyék fel a védőoltást. A kraljevói anyuka és kisbabája sem kapta meg a szükséges védőoltást. A betegek állapota állítólag nem válságos.

Koszovóban október közepéig több, mint száz személy fertőződött meg a kanyarót okozó vírussal, egy gyermek pedig belehalt a szövődményekbe. A megbetegedettek vagy nem kapták meg a szükséges védőoltást, vagy nem oltották őket be kétszer, enélkül pedig nem teljes a védettség.

kanyaró
járvány
Bujanovac

Most

20:50, Frissítve: 22:10

Argentína negyeddöntős, a hollandok már várják őket

1:0-ra vezetett Argentína Ausztrália ellen az első félidő végére. A második játékrészben már két gólra növelték előnyüket a dél-amerikaiak. Álvarez is betalált, majd Ausztrália szépített, de ez nem volt elég, 2:1-re győztek Messiék.

Népszerű