Ugrás a tartalomra
Vajdasági RTV

Karácsonyi gyermektalálkozó Doroszlón

2022.12.16
19:18
2022.12.16
20:56
Forrás
Vajdasági RTV
Karácsonyi gyermektalálkozót tartottak a doroszlói Szentkútnál lévő Európa-teremben.

A nyugat-bácskai iskolák karácsonyi fellépésével kezdődött meg a gyermektalálkozó Doroszlón, majd a gyerekek mézeskalácsot festettek, karácsonyfa-díszeket készítettek.

A találkozót első alkalommal szervezték meg. Jó lehetőség volt arra, hogy a gyerekek jobban megismerjék egymást, és erősebb kapcsolat alakuljon ki közöttük - mondják a szervezők.

Klemm Valéria, igazgató, Petőfi Sándor Általános Iskola, Doroszló: „A karácsonyi várakozás örömét szerettük volna fokozni azzal, hogy egy kicsit a különböző helyeken élő gyerekek egymásnak is megmutassák azt, amijük van, amivel foglalkoznak, amiben élnek, hogyan ünnepelnek, hogyan élik meg a várakozást.”

Verebélyi Árpád, esperes-plébános: „Úgy látjuk, hogy a nyugat-bácskai gyerekek ritkán tudnak találkozni egymással, különösen kötetlenebb formában. Egy karácsony előtti időszak különben is olyan, amikor az ember egy kicsit megnyitja szívét, lelkét, kicsit jobban befogadóbb az ismerkedésre, barátkozásra. Valahol ez volt az indító ok, ami elkezdett bennünket arra késztetni, hogy egy nyugat-bácskai szintű találkozót csináljunk.”

Az eseményen a Juhász zenekar is fellépett.

Doroszló
Szentkút
gyermektalálkozó
Klemm Valéria
Petőfi Sándor Általános Iskola
Verebélyi Árpád

Most

21:37, Frissítve: 21:49

Megszakítani a párbeszédet

A Szerb Lista a párbeszéd megszakításáért száll síkra, amíg a koszovói rendőrség rendkívüli erői és a polgármesterek vissza nem vonulnak.
16:05

Harci készültségben marad Szerbia Katonasága

Egyelőre nyugodtan telik a nap Koszovó északi részén. Ennek ellenére harci készültségben marad Szerbia Katonasága - erről döntöttek a Nemzetbiztonsági Tanács mai ülésén, amelyen a szerb kabinet tagjai mellett, Aleksandar Vučić államfő is jelen volt.

Népszerű

Tűz volt Szabadka központjában

Tűz ütött ki a szabadkai Đuro Đaković utca egyik épületében. A forgalmat lezárták egy időre, majd újraindult a közlekedés, de nagy volt a torlódás, rendőrök irányították a forgalmat.