Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A karácsonyi ünnepkör folyamán is rendszeresek lesznek a szentmisék Újvidéken

2020.11.29
16:32
Forrás
Pannon RTV
Újvidéken a belvárosi Mária Neve Nagytemplomban négy szentmisét tartanak minden vasárnap. Ez lehetőséget ad arra, hogy a hívek ne tömörüljenek egyszerre, egy időpontban.
Pannon RTV

A járványügyi helyzet miatt azonban így is jelentősen megcsappant a templomba járók száma.

Pannon RTV

Erhard Róbert plébános elmondta, a karácsonyi ünnepkör folyamán is rendszeresen lesznek misék, alkalmazkodva az aktuális járványügyi előírásokhoz.

Pannon RTV

Erhard Róbert újvidéki plébános: „Az adventi időszakban természetesen ugyanúgy történnek a lelki fölkészülések, hiszen az tőlem, személytől függ, a hívőtől függ, hogy otthon, odahaza a lelki életében miről fog lemondani, mekkora áldozatokat fog hozni, hogy fog megbocsájtani a felebarátjának, mekkora szeretettel lesz a felebarát iránt. Ugyanakkor a szentgyónások, a gyónási lehetőségek, a szentségeknek a felvétele és minden más az ebben az adventi időszakban is ugyanakkora lehetőségük lesz a híveknek, hogy abban részesüljenek, mint más időszakban. De magát a karácsony szent ünnepét, hogy sikerülni fog-e megünnepelni olyan formában, ahogyan azt szeretnénk, ez valóban a jövő titka.”

Újvidék
szentmise
mise
karácsony
Mária Neve templom
Erhard Róbert

Most

08:06, Frissítve: 08:11

Futsal-vb: Szerbia válogatottja a nyolcaddöntőben

A szerb férfi futsal-válogatott 7:0-ra győzte le tegnap az Amerikai Egyesült Államok csapatát a litvániai világbajnokság csoportkörének utolsó fordulójában. Ezzel pedig biztosította helyét a kieséses szakaszban.
07:03

Feszült, de békés volt az éjszaka Koszovóban

A koszovói különleges egység tagjait tegnap Koszovó északi részére vezényelték. A szerb lakosság több helyen tüntetett a rendőri intézkedés ellen. A ROSU tagjai könnygázt vetettek be a tüntetők feloszlatására.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.