Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A karácsonyi ünnepkör folyamán is rendszeresek lesznek a szentmisék Újvidéken

2020-11-29
16:32
Forrás
Pannon RTV
Újvidéken a belvárosi Mária Neve Nagytemplomban négy szentmisét tartanak minden vasárnap. Ez lehetőséget ad arra, hogy a hívek ne tömörüljenek egyszerre, egy időpontban.
Pannon RTV

A járványügyi helyzet miatt azonban így is jelentősen megcsappant a templomba járók száma.

Pannon RTV

Erhard Róbert plébános elmondta, a karácsonyi ünnepkör folyamán is rendszeresen lesznek misék, alkalmazkodva az aktuális járványügyi előírásokhoz.

Pannon RTV

Erhard Róbert újvidéki plébános: „Az adventi időszakban természetesen ugyanúgy történnek a lelki fölkészülések, hiszen az tőlem, személytől függ, a hívőtől függ, hogy otthon, odahaza a lelki életében miről fog lemondani, mekkora áldozatokat fog hozni, hogy fog megbocsájtani a felebarátjának, mekkora szeretettel lesz a felebarát iránt. Ugyanakkor a szentgyónások, a gyónási lehetőségek, a szentségeknek a felvétele és minden más az ebben az adventi időszakban is ugyanakkora lehetőségük lesz a híveknek, hogy abban részesüljenek, mint más időszakban. De magát a karácsony szent ünnepét, hogy sikerülni fog-e megünnepelni olyan formában, ahogyan azt szeretnénk, ez valóban a jövő titka.”

Újvidék
szentmise
mise
karácsony
Mária Neve templom
Erhard Róbert

Most

16:00

Ma van a Nemzetközi Jegesmedve Nap

A jegesmedvék életük nagy részét a Jeges-tenger jegén töltik, a világ egyik leghidegebb környezetében. Megközelítőleg 21 és 31 ezer egyed él a Földön, de sok más állathoz hasonlóan őket is fenyegeti a klímaváltozás.
15:28, Frissítve: 17:24

2037 méternyi kolbász tekeredett Turián

A Turiai Kolbászfesztiválon a járványügyi helyzet miatt idén az ünnepség és a vásár elmaradt. Csak a Guiness-rekordot tartó kolbász készítőiből és a szervezőkből, valamint a kolbászkészítő verseny kisszámú résztvevőjéből állt az idei esemény.
15:01, Frissítve: 17:00

Disznótor a muzslyai réten

A muzslyai réten, Budai Zoltán tanyáján, ma baráti körben hagyományos disznótor volt, amelynek az „áldozata” egy háromszáz kilogrammos jószág volt.

Népszerű

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.