Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Karácsonyra készülődnek Horgoson

2021.12.06
11:24
Forrás
Pannon RTV
Horgoson is meggyújtották a második gyertyát az adventi koszorún a Karácsonyi kavalkád elnevezésű programsorozat részeként.

Az eseményre a Mikulás is ellátogatott, aki ajándékokkal kedveskedett a legkisebbeknek.

Pannon RTV/Apczi Jenő

A Napraforgó Óvoda ovisainak fellépésével vette kezdetét az ünnepi esemény a Művelődési Ház előtti téren, majd meggyújtották a második gyertyát is, ami a reményt jelképezi. Ezt követően kézműves foglalkozásokon vehettek részt a gyerekek.

Pannon RTV/Apczi Jenő

Gorácz Aliz, Horgos: „Készítek most egy ilyen manót, aminek lesz orra, és fonálból készítünk szakállat, és a sapkára tudsz bármit ráragasztani, most ilyen karácsonyit készítek, a karácsonyfát díszíteni.”

Molnár Emese, Horgos: „Rajzolni kell a manó sapkájára, rajzolgatni, meg a hátuljára ragasztani, azért, mert az lesz majd a szakálla, és az orrához pedig egy kis bigyó valamit.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

A foglalkozások lebonyolításában a horgosi 11. Nepomuki Szent János Cserkészcsapat tagjai segédkeztek. Bíró Fanni, őrsvezető: „Komoly előkészületek állnak ez a nap mögött, ugyanis különféle kézműves foglalkozásokat találtunk ki. Jelenleg három helyszínen lehet kézműveskedni, lehet képeslapot és különféle díszeket csinálni.”

A faluban tovább folytatódik az ünnepi kavalkád, ugyanis vasárnap az általános iskola tanulóinak közreműködésével gyújtják meg a harmadik adventi gyertyát.

Horgos
advent
gyertyagyújtás
Mikulás

Most

22:34

Európában sokan szeretnének űrhajósok lenni

Csaknem 23 600-an jelentkeztek űrhajósnak az Európai Űrügynökség (ESA) felhívására, közülük 1391 jelentkező jutott át az első pályázati fordulón - közölte a párizsi központú nemzetközi kormányközi szervezet.
21:12

Sok a temetés, gond van a koporsóellátással

Nőtt a kereslet és csökkent az ellátás üteme – sok mindenre igaz ez az elmúlt időszakban, és így van ez a temetkezéseknél is. Vajdaságban a temetkezési vállalkozásoknak jóval előre kell tervezniük, nehogy koporsó nélkül maradjanak.
19:46, Frissítve: 19:56

Kézilabda Eb: Nem sikerült a továbbjutás

Igazi parázs mérkőzést játszott a magyar és az izlandi kézilabda válogatott. Az Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában Magyarország legjobbjai egy góllal (30:31) kikaptak északi ellenfelüktől.

Népszerű

Egész pontosan kik igényelhetik a 100 eurót?

A 100 eurós támogatásra jogosult legfiatalabb polgárok azok, akik 2022. január 13-án, vagyis ma töltik be a 16. életévüket, a legidősebbek pedig azok, akik január 14-én töltik be a 30. életévüket.

Kombinált oktatás hétfőtől?

Hétfőn visszatérnek az iskolapadba a vajdasági általános iskolások – így határozott a járványhelyzetet követő tanügyi csapat.