Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Karácsonyváró jótékonysági műsort szerveztek Magyarkanizsán

2018.12.10
11:26
2018.12.10
17:44
Forrás
Pannon RTV
Az Együtt Veled Értük Egyesületet, a Magyarkanizsai Szociális Védelmi Szolgáltató Központ napközijét és a Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola gyógypedagógiai tagozatos diákjait segítik.

A jótékonysági műsorra elsősorban zenei programokkal készültek a szervezők, ugyanis olyan meghívott vendégek léptek fel, mint Balázs-Piri Soma zongoraművész, vagy Cheeseman Natasa, az idei Tini Fesztivál nyertese.

Pannon RTV/Molnár Ádám

Színpadra lépett még a csantavéri Dér Zsolt hegedűs is. Elmondta, minden lehetséges jótékonysági rendezvényen részt vesz, ha teheti: „Ez mélyebb benyomást keltő dolog nálam, ugyanis én ilyen nehezebb körülmények közül jöttem, és önmagam sikerült felküzdenem magam a zenei pályán, így van egy kis belátásom azok irányába, akiknek most gyűjtünk és segítünk.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Az összegyűlt adományokból elsősorban a testi- és szellemi fogyatékosokkal foglalkozó intézményeket és az iskolás korú gyógypedagógiai tagozatos diákokat támogatják. Szakács Ibolya, napközivezető, Magyarkanizsa Községbeli Szociális Védelmi Szolgáltató Központ: „Nagyon sokat jelent, mert adni öröm, mondhatnám ezt az elcsépelt szöveget, de azért vegyük figyelembe azt is, hogy itt valami megmozdult most, ha majd látják, hogy mennyien eljöttek a jótékonysági rendezvényre, akkor érteni fogják, hogy miért is jó adni.”

A beérkező adományokból a szerbiai Nemzetközi Soroptimist Klub mintegy 70 gyermek számára készít majd karácsonyi ajándékcsomagot. Kiss Zenóbia, szerbiai elnök, Nemzetközi Soroptimist Klub: „Az egyesületünknek az az alapelve, hogy a jótékonykodás a célunk. Minden embernek szeretnénk örömet szerezni, minden embernél szeretnénk elérni azt, hogy kellemes legyen most a karácsonya. A gyerekeknek szeretnénk most ajándékot vásárolni, és tudjuk, hogy ebben a mai világban nagyon sok helyen a szülők nem tudnak ajándékot venni a gyermekeknek.”

A műsorban felléptek még a magyarkanizsai Alapfokú Zeneiskola diákjai, a horgosi Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület néptáncosai és a Fény-Bárka napközi otthon felhasználói az általános iskola negyedikes tanulóival karöltve.

Magyarkanizsa
jótékonyság
Soroptimist

Most

22:03, Frissítve: 22:08

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.
19:20, Frissítve: 20:54

Kellene a hó a földekre

Hiányzik a hó a földekről. Január elején rekordokat döntött a szokatlanul enyhe időjárás. Ennek csak a gazdák nem örülnek, hiszen a hideg hiányában egyre több az áttelelő kórokozó, melyek a tavasz kezdetével azonnal károsítani kezdenek.

Népszerű

Egész pontosan kik igényelhetik a 100 eurót?

A 100 eurós támogatásra jogosult legfiatalabb polgárok azok, akik 2022. január 13-án, vagyis ma töltik be a 16. életévüket, a legidősebbek pedig azok, akik január 14-én töltik be a 30. életévüket.

Kombinált oktatás hétfőtől?

Hétfőn visszatérnek az iskolapadba a vajdasági általános iskolások – így határozott a járványhelyzetet követő tanügyi csapat.