Ugrás a tartalomra
Pixabay/Gam-Ol

Karantén vár a Szerbiába utazókra?

2020-08-12
08:49
2020-08-12
13:36
Forrás
Telegraf, B92
Szerbia PCR-teszt kötelezettséget és karantént róhat ki az országba utazó külföldiek számára - erről ír a szerb sajtó. A hírt Branislav Tiodorović, a válságstáb tagja is megerősítette.

13: 30 - Szerbia PCR-teszt kötelezettséget és karantént róhat ki az országba utazó külföldiek számára. A szerb sajtó találgatásait Branislav Tiodorović, járványügyi szakorvos, a válságstáb tagja is megerősítette.

A részleteket, és az érintett országok listáját még ezen a héten kidolgozzák - tette hozzá. Mint magyarázta, egyes országok esetében egyértelmű a helyzet, ilyenek például India és Brazília, ahol jelenleg tombol a koronavírus-járvány, az európai országok esetében azonban fontos a mérlegelés.

A tiltólistás országok állampolgárai számára kötelező lesz a 3 napnál nem régebbi negatív PCR-teszt, illetve a beutazást követő kéthetes karantén.

A szakorvos szerint Szerbiában egyre jobbak a járványügyi mutatók, ezeket az értékeket pedig meg kell őrizni. A gazdasági kapcsolatokat, az áru és az emberek szabad mozgását védeni kell, de legalább ilyen fontos az emberek egészsége is - véli Branislav Tiodorović.

Szerbia határai jelenleg minden más ország állampolgárai előtt nyitottak.

 

10:00 - A belgrádi média értesülései szerint már a héten dönthet a járványügyi válságstáb arról, hogy kötelező lesz a PCR-teszt és a két hetes izoláció a külföldiek számára. A Telegraf azt írja, hogy ez az intézkedés csak egyes országokra vonatkozik majd, de az erre vonatkozó listát még nem állították össze. Szerbia még nem hozott ehhez hasonló korlátozást. Karantén és teszt nélkül lehet az országba utazni, legalábbis egyelőre.

karantén
PCR-teszt
negatív teszt
határ
Szerbia

Most

11:01, Frissítve: 11:17

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant egy Mig-21-es repülőgép Loznica közelében. Nem megerősített források szerint az egyik pilóta életét vesztette, a másikat keresik. Hamarosan bővebben...
10:45, Frissítve: 13:12

Szedjetek szét - ismét telt ház előtt

A járványügyi előírások szigorú betartása mellett újra telt ház előtt játszották a Szedjetek szét című előadást a Kosztolányi Dezső Színházban, Szabadkán.

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.
Számlák a borítékban

Már most kezdjék el gyűjteni a számlákat!

Harminc autót és tíz belgrádi lakást is lehet nyerni a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték újabb körében, amelynek célja, hogy visszaszorítsa a feketegazdaságot Szerbiában.