Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Karanténpánik - Mennyire tartunk egy újabb lezárástól?

2020-11-20
22:30
2020-11-21
09:38
Forrás
Pannon RTV
Szerbiában folyamatosan növekszik a napi új fertőzöttek száma. Az első hullám idején, tavasszal kijárási korlátozásokat is bevezettek. Mennyire tartanak az emberek egy esetleges újabb lezárástól?

Sorban állás a bolt, a bank és a posta előtt. Kesztyű-, maszkviselés, felület- és kézfertőtlenítés. Kijárási korlátozás a húsvét és a majális alatt. Nem találkozhatunk külföldön élő családtagjainkkal és ismerőseinkkel. Bele tanultunk az online iskolarendszerbe. Ez csak néhány példa a tavasszal hozott járványügyi intézkedésekből. Diákok, óvodások, nyugdíjasok és dolgozó emberek érezték meg leginkább a korlátozások hatását. Szerbiában folyamatosan növekszik a napi új fertőzöttek száma. Lássuk, hogy mennyire félünk, egy újabb esetleges lezárástól.

lezárás
kijárási korlátozás
fertőzött
fertőtlenítés
intézkedés

Most

07:41, Frissítve: 08:14

Összefogással Olivér gyógyulásáért

A bajmoki Pál Gajódi Olivérnek szerte a világon akadnak jóakarói, akik kisebb-nagyobb adományaikkal járulnak hozzá ahhoz, hogy a lassan egy éves kisfiú megkapja azt, amire a legnagyobb szüksége van: egy génterápiás kezelést.
19:50, Frissítve: 19:55

Négy áldozata van a robbanásnak Bristol közelében

Négy ember meghalt, egy pedig súlyosan megsérült egy robbanásban az angliai Bristol közelében - számolt be a Times egyik újságírója Twitter-bejegyzésében. A munkások egy vegyi tartály tetején voltak, amikor az felrobbant.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.