Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Attila

Kárpát-medence-szerte színes programok államalapító Szent István király ünnepén

2021.08.20
07:01
2021.08.20
07:48
Forrás
Pannon RTV
Vajdaságban is lesznek augusztus 20-án ünnepi rendezvények, Magyarországon pedig minden eddiginél több programmal készültek a hosszúhétvégére.

Vajdaságban a Magyar Nemzeti Tanács rendezvénye Újvidéken, 18 órakor kezdődik. Az eseményen felszólal Hajnal Jenő, az MNT elnöke és Igor Mirović, a Tartományi Kormány elnöke. A rendezvényt a Pannon Televízió élőben közvetíti.

Nyugat-Bácskában, Zomborban 17 órától szentmise lesz, majd a folytatásban ünnepi felvonulás.

Ezen kívül egyebek között Zentán, Moholon, Horgoson, Csókán és Kúlán is szerveznek ünnepségeket a nap folyamán, ahol színes programkavalkáddal várják az érdeklődőket.

Magyarországon a hosszúhétvégén minden eddiginél több programmal készültek. A hagyományos ünnepi programok mellett komoly- és könnyűzenei koncertek, fesztiválok, történelmi bemutatók, látványos felvonulás, kiállítások, sportesemények, művészeti programok, valamint gasztronómiai élmények is várják az ünneplőket vasárnapig. A legnagyobb attrakció Budapesten az este 9 órakor kezdődő tűzijáték lesz, amelyet a magyar közmédia élőben közvetít, és amelyet a Pannon Televízió is átvesz.

Szent István
augusztus 20.
program
Vajdaság
Magyarország

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:06, Frissítve: 18:21

Jelentős romlás esetén távoktatás

Csak akkor vált át a teljes szerbiai iskolarendszer az online oktatásra, ha a járványügyi adatok a helyzet jelentős romlását mutatják – közölte a szerb Oktatási Minisztérium.
18:01, Frissítve: 18:44

1956-ban nagy leckét kapott a magyarság

Csakis önmagára számíthatott, és azok a fiatalok, akik részt vettek ebben, 1956 legbátrabbjai voltak- hangzott el azon a megemlékezésen, melyet szombat délután tartottak Horgoson az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének napján.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.