Ugrás a tartalomra
Tanjug/Dimitrije Goll

Kártérítés az árvízkárosultaknak

2019-06-11
11:19
2019-06-11
14:36
Forrás
Szerbiai RTV
Az árvízkárosultak 120-tól 600 ezer dináros támogatásra számíthatnak otthonaik felújítására, a keletkezett árvízkárok elhárítására - mondta Marko Blagojević, a Közbefektetési Iroda igazgatója.

A 25 millió euróra becsülték a kárt. Elsősorban az elárasztott házakat szanálják. A hidak és utak rendbetételét későbbre hagyják miután megtörtént a kárfelmérés, és az érintett helyi önkormányzatok elkészítik a hivatalos jelentést. A polgárok bejelenthetik a kárt a helyi önkormányzatoknál, majd a községek felmérik, és ez alapján öt csoportba osztják az érintetteket. A támogatásra szánt legkisebb összeg 120 ezer dinár, a legnagyobb pedig 600 ezer dinár háztartásonként. Összesen mintegy 1000 házban keletkezett kár a legutóbbi árvízben az elsődleges felmérések szerint.

Miután a községek kiadják a végzést, a közbefektetési Iroda közvetlenül a károsult számlájára fizeti be a pénzt. Az érintett községek közül Guča és Kraljevo községekben keletkezett a legnagyobb kár, Kraljevóban 460 házat, Gučában pedig 250 házat öntött el a víz. A házak mellett több száz hídban és több száz kilométernyi útban keletkezett kár.

árvíz

Most

19:19, Frissítve: 20:35

Exkluzív interjú James Bonddal

Egy ausztrál úriember, aki fiatalon mindennél jobban szeretett volna a legendás dupla nullás ügynök szerepében tündökölni a mozivásznon.

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.