Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza/korábbi felvétel

Katonai nyilvántartásba veszik a 18 éveseket

2020-01-22
14:28
Forrás
Szerbiai RTV
Nem behívóról van szó, hanem csupán nyilvántartásba veszik a 2002-ben született férfiakat.

A katonai nyilvántartásba való felvételről kapnak levelet azok a fiatalok, akik idén töltik be 18. életévüket, továbbá azok, akik idősebbek, és még nem jelentkeztek az illetékes szolgálatnál - tájékoztat a szerbiai Védelmi Minisztérium.

A nyilvántartásba való felvétel nem azt jelenti, hogy sorkatonai kötelezettséget kell vállalni, hanem ez egy már bevált módszer, ami törvényi kötelezettség.

Az érintettek a Védelmi Minisztérium helyi kirendeltségénél jelentkezhetnek, és magukkal kell vinniük személyi igazolványukat. A nyilvántartásba vétel február 28-ig tart.

Azok a fiatal férfiak, akik külföldön tartózkodnak, az említett törvényi kötelezettségüknek az adott országban található szerb diplomáciai, vagy konzuli szolgálatnál tehetnek eleget.

katonaság
nyilvántartás
Védelmi Minisztérium
18 évesek
behívó

Most

10:05

Đoković beérte Federert

Novak Đoković világelső szerb teniszező a 310. hetet kezdte meg a férfi teniszezők ATP világranglistájának az élén, ezzel beérte az eddigi rekorder svájci Roger Federert.

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.