Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Katonai nyilvántartásba veszik a fiatalokat

2020-01-24
13:21
2020-01-24
15:21
Forrás
Pannon RTV
A katonai nyilvántartásba való vételről kapnak levelet azok a fiatalok, akik idén töltik be 18-dik életévüket, továbbá azok is, akik még nem jelentkeztek az illetékes szolgálatnál.

A nyilvántartásba vétel nem jelent sorkatonai kötelezettséget, ez csupán törvényes állampolgári kötelezettség - emelte ki Siniša Rangelov alezredes. Azok a fiatal férfiak, akik külföldön tartózkodnak, az említett törvényi kötelezettségüknek az adott országban található szerb diplomáciai vagy konzuli szolgálatnál tehetnek eleget. A nyilvántartásba vétel február 28-ig tart - tette hozzá az alezredes. Az év folyamán nyilvántartásba veszik még és bevezetik a tartalékos állományba a 30-dik életévüket betöltött férfiakat.

Siniša Rangelov, alezredes, Védelmi Minisztérium, Szerbia: „Járjuk a középiskolákat, ahol az érintettek kitöltik a katonai nyilvántartásba vételre vonatkozó kérdőívet. Azután azoknak, akik az adott pillanatban nincsenek az iskolában, jelentkezniük kell a szabadkai katonai ügyosztályon, munkanapokon 8 és 14 óra között, Szabadkán a Raichle Ferenc Park 1-es szám alatt, vagy a két helyi irodánkban, Topolyán szerdánként 9-13 óráig, illetve Kishegyesen csütörtökönként szintén 9-13 óráig. Ezenkívül, tekintettel arra, hogy márciustól indul az önkéntes katonai szolgálat letöltésének idei első köre, ezúton is felhívom az érdekelt, 19 és 30 év közötti polgárokat, akik szeretnének önkéntes katonai szolgálatra jelentkezni, tegyék ezt meg a mi központunkban. Ki kell tölteniük a jelentkezési lapot az önkéntes katonai szolgálatra.”

katonai
nyilvántartás

Most

21:29

Elhunyt Miroljub Trošić

A szerb színész 72 éves volt. A Selo gori, a baba se češlja című sorozatban játszott szerepével szerbiai nézők millióinak a szívébe lopta be magát. A sorozatban tíz évig szerepelt.

Népszerű

Helyszín

Holttestet találtak Óbecsén

Egy férfi holttestét találták meg ma reggel az óbecsei katolikus temető bejáratánál - írja a vajdasági közmédia.