Ugrás a tartalomra
Pixabay/mohamed_hassan

Kedd este kezdődik és május 12-ig tart a ramadán

2021.04.11
13:53
Forrás
Magyar Szó
A koronavírus-járvány miatt az idei ramadán is eltér a megszokottól.

Számos muszlim országban zárva maradnak a mecsetek, vagy korlátozzák a beengedhető hívők számát. Az ilyenkor szokásos közös imákat a távolságtartási szabályok betartásával vagy hívők nélkül tartják, és a szertartásokat online közvetítik.

A ramadán a muszlim holdnaptár kilencedik hónapja, amely a hold járásától függően 29 vagy 30 napos. A hívőknek ebben az időszakban napkeltétől napnyugtáig tartózkodniuk kell az evéstől, ivástól, dohányzástól, fürdéstől, zenehallgatástól, házasélettől és a test egyéb örömeitől. Kerülniük kell a dühöt, az erőszakot, az irigységet, a vágyat, a pletykát, de követelmény a jótékonykodás is, azaz jobban kell figyelniük egymásra.

ramadán
ünnep
muszlim
járvány

Most

16:49, Frissítve: 18:38

Gyerekfesztivál Magyarkanizsán

Több mint 300 gyerek vett részt a 15. Gyerekfesztiválon a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola szervezésében. A gyerekek több kategóriában léptek színpadra, de ez mellett barátkoztak és közös játékokban is részt vettek.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.