Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Farkas Andor

Keddtől tisztább levegőt lélegezhetünk be

2019.10.28
11:32
Forrás
Szerbiai RTV
Szerbiában évente 6000 ember hal meg a légszennyezettség okozta betegségek miatt - számol be róla az Egészségügyi Világszervezet.

Újvidéken a szálló por koncentrációja eléri a 145 mikrogramm/köbmétert. Ennek az értéknek nem lenne szabad 50 mikrogramm/köbméternél magasabbnak lennie. A szokatlanul meleg időjárás miatt a fűtési szezon még nem kezdődött el, de egyes háztartásokban esténként már begyújtanak: a fa-, olaj- és széntüzelésű kályhák sok szennyező anyagot bocsátanak ki, amelyek károsak az egészségre. A Szerbiai Környezetvédelmi Ügynökség azt javasolja, az érintett településeken, amelyek Újvidék, Belgrád és Szabadka, az emberek hordjanak védőmaszkokat. A Szerbiai Hidrometeorológiai Intézet szerint drasztikus légtisztulás a hidegebb idő és a szél beköszöntével, azaz holnaptól várható.

szennyezett levegő
por
füst
légszennyezettség

Most

21:35, Frissítve: 21:45

Spanyolország a világbajnok!

Spanyolország 6–5-re megnyerte az ötméterespárbajt, így övék a világbajnoki cím! A budapesti világbajnokságon a férfi vízilabdatorna címvédője, Olaszország ötméteresekkel kapott ki a fináléban.
20:07, Frissítve: 20:21

Sainz pályafutása első futamgyőzelmét aratta

Carlos Sainz Jr., a Ferrari spanyol versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Brit Nagydíjat Silverstone-ban, amely a rajt utáni hatalmas baleset miatt egyórás kényszerszünetet követően folytatódott.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.