Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kedvező a járványhelyzet Nyugat-Bácskában

2021.07.27
16:08
2021.07.27
16:54
Forrás
Pannon RTV
Kórházban egyetlen beteget sem kezelnek covid-19 betegséggel, és csak tízen vannak házi karanténban.

A felnőtt lakosság fele sem vette fel a koronavírus elleni védőoltást Nyugat-Bácskában. A környező falvakat is már három ízben bejárták, hogy a mozgásképtelen beteg személyek is oltakozhassanak - mondta el Dr. Úri Emese a zombori dr. Đorđe Lazić Egészségház igazgatója. A községben 65 ezer felnőtt él, 48 százalékuk oltakozott. A nagy meleg ellenére folyamatosan érkeztek az egyetlen oltópontra.

Pannon RTV

A zombori Suzana Benjak férjével a Pfizer második dózisát vette fel. „Az ok, amiért oltakozom, hogy érkezik az új hullám. Félek, hogy mi történhet. A férjem szívbeteg, úgy hogy azt gondolom, hogy ezt meg kellett tennünk.”

Mások inkább az utazás lehetősége miatt döntenek úgy, hogy felveszik a vakcinát, és ők leginkább a kínai gyártású Sinopharm oltóanyag mellett döntenek.

Dragica Kočiš, Zombor: „Nem kötelező, de kérik a határon, tehát teszt vagy hogy oltottak legyünk. Csak ezért döntöttem az oltás mellett.”

Slobodan Burgović, Zombor: „Éppen erre jártam, úgy gondoltam, hogy megnézem és felvettem. Lássam mi ez.”

Pannon RTV

A zombori fedett medence előcsarnokában kialakított oltóponton minden vakcina elérhető minden nap reggel 7-től délig.

Nyugat-Bácska
járványhelyzet
védőoltás

Most

18:45, Frissítve: 18:58

Dušan Duda Ivkovićra emlékeztek a parlamentben

Aleksandar Vučić szerb államfő azt mondta, büszke arra, hogy Szerbiának volt egy ilyen embere, aki bár fizikailag eltávozott, de soha nem hagyja el Szerbiát, és az ország sem fogja őt elfelejteni.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.