Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Rácz László

Kegyeletsértés ért egy óbecsei családot, áttemették szerettüket

2022.09.27
13:51
2022.09.27
17:13
Forrás
Pannon RTV
Alig 14 hónappal szeretett családtagjuk temetése után a család értesítése nélkül kihantolták és áthelyezték az elhunyt urnáját a belvárosi katolikus temetőben.
Pannon RTV/Rácz László

Egy adminisztrációs hiba miatt ugyanis a sírhelyet kétszer is eladta a Komunalac Közvállalat. Az ügy a bíróságon várja a végkifejletét.

Pannon RTV/Rácz László

Már semmi sem jelezi, hogy ezen a helyen szeptember 7-én még egy új síremlék volt. Másnap az óbecsei Sznopcsek Diana édesanyja a tavaly júniusban elhunyt férje sírjára hozott rózsákat már nem tudta itt elhelyezni. A síremléket és az urnát a család tudta nélkül az út túloldalára helyezte át a Komunalac Közvállalat.

Sznopcsek Diana, Óbecse: „Hívtam a Komunalac dolgozóit, amikor eljöttek, csak ideadtak valamilyen papírokat, odamutattak, hogy hova helyezték át pontosan a sírt. Semmi előzmény nem volt. Nekünk jogunk lett volna ott lenni az exhumáción, nekik kötelezettségük lett volna hívni bennünket, hogy jelen legyünk, mert mi nem tudjuk, hogy ez jól meglett-e csinálva, ki volt itt egyáltalán, abszolút semmit.”

Pannon RTV/Rácz László

Novemberben derült ki, hogy a szóban forgó sírhelyet a közvállalat egy adminisztrációs hiba miatt kétszer is eladta, másodszor tavaly júniusban Szobcsek Dianáéknak. A sírhelyre elsőként jogot szerzett ügyfél nem fogadta el a felkínált megoldásokat, pert indított a sírhely visszaszerzésére, és a bíróság az ő javára döntött. Erről Dianáékat senki nem értesítette, így nem volt lehetőségük fellebbezni.

Pannon RTV/Rácz László

A közvállalat által gondozott községi temetők nyilvántartása valóban hiányos. Annak érdekében, hogy a hasonló hibákat a jövőben elkerülje, a Komunalac Közvállalat egy elektronikus rendszert szeretne bevezetni.

Jovan Ječanski, megbízott igazgató, Komunalac Közvállalat, Óbecse: „Azon leszünk, hogy a lehető legrövidebb időn belül áttekintsük a Komulanac Közvállalat temetkezési szolgálatának a jelenlegi nyilvántartását, és hogy az adatok számítógépes rögzítésével egy olyan programot tudjunk majd használni, amely magában foglalna minden jelenleg bérelt sírhelyet, hogy ehhez hasonló eset többé ne fordulhasson elő.”

Pannon RTV/Rácz László

Sznobcsek Diana családja most a bíróságon keresi az igazát.

Óbecse
Komunalac Közvállalat
temetés

Most

20:50, Frissítve: 22:10

Argentína negyeddöntős, a hollandok már várják őket

1:0-ra vezetett Argentína Ausztrália ellen az első félidő végére. A második játékrészben már két gólra növelték előnyüket a dél-amerikaiak. Álvarez is betalált, majd Ausztrália szépített, de ez nem volt elég, 2:1-re győztek Messiék.

Népszerű