Ugrás a tartalomra

Kell a harmadik dózis?

2021.05.31
12:52
Forrás
Szerbiai RTV
Elmondjuk, kiknek lehet ajánlatos harmadszor is beoltatniuk magukat.

Lehetnek olyanok, akiknek a koronavírus elleni védőoltás harmadik dózisát is fel kell venniük - mondta Marija Gnjatović a Szerbiai RTV vendégeként. Ez a kínai Sinopharm vakcina esetében fordulhat elő, és azokat érinti, akiknek a szervezetében nem termelődött elég antitest a vírussal szemben - mondta a nukleáris energia felhasználásával foglalkozó intézet szakembere. Magyarázata szerint, mindazoknak ajánlatos harmadszor is beoltatniuk magukat, akiknek a kínai vakcina második adagjának felvétele után hat hónappal sem termelődött antitestjük.

Az Egyesült Arab Emirátusokban már alkalmazzák a harmadik dózis beadását.

Hasonló jelenség egyébként más vakcináknál eddig nem jelentkezett.

Sinopharm
harmadik dózis
oltás
vakcina
koronavírus
újraoltás
Marija Gnjatović

Most

10:01, Frissítve: 10:08

A niši Radničkit fogadja a TSC

Ismét hazai pályán játszik ma a TSC labdarúgó csapata. A topolyaiak a bajnokság 17. fordulójában a niši Radnički együttesét látják vendégül.
07:39, Frissítve: 07:54

Támadás az Eiffel-toronynál, egy halott

Egy embert késsel megölt, két másikat pedig kalapáccsal megsebesített szombat este egy támadó Párizsban, az Eiffel-torony közelében, miközben szemtanúk szerint azt kiáltotta, hogy "Allah Akbar".

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.