Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szunyog Tibor

Kéményseprő a háztetőn

2020-11-20
20:51
2020-11-20
21:16
Forrás
Pannon RTV
Valamikor réges-régen, amikor a falvakat még télen fehér hó födte, a háztetőkön akár két-három kémény is volt. Azok füstje szállt a magasba. A zúzmarás téli időben a kéményseprő járta a falut házról házra – nosztalgiázik egy kéményseprő.

Torontálvásárhelyen, ezen a dél-bánáti településen, amikor elkezdődik a fűtési szezon, kéményseprő járja a falut, habár ez ma már elég ritka látvány, hiszen ez a szakma is, mint sok másik, feledésbe merül. Szabó Imre annak ellenére, hogy már nyugdíjas, továbbra is szívesen hódol régi hivatásának, ha hívják. 

kéményseprő
háztető
kémény
Torontálvásárhely

Most

07:41, Frissítve: 08:14

Összefogással Olivér gyógyulásáért

A bajmoki Pál Gajódi Olivérnek szerte a világon akadnak jóakarói, akik kisebb-nagyobb adományaikkal járulnak hozzá ahhoz, hogy a lassan egy éves kisfiú megkapja azt, amire a legnagyobb szüksége van: egy génterápiás kezelést.
19:50, Frissítve: 19:55

Négy áldozata van a robbanásnak Bristol közelében

Négy ember meghalt, egy pedig súlyosan megsérült egy robbanásban az angliai Bristol közelében - számolt be a Times egyik újságírója Twitter-bejegyzésében. A munkások egy vegyi tartály tetején voltak, amikor az felrobbant.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.