Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Kenus vízi tábort szerveztek Zentán

2019-06-26
14:33
2019-06-26
20:13
Forrás
Pannon RTV
Ez a tábor segíti azoknak a gyerekeknek a fejlődését és felzárkóztatását, akiknek központi idegrendszeri károsodásuk van, és emiatt mozgássérültté váltak.

A programban vajdasági és budapesti gyerekek is részt vesznek. A nagy meleg sem zavarta a kajakozókat a zentai táborban. A budapesti Matina Erik Imre már több éve kajakozik és örül annak, hogy a Tisza vizén is kipróbálhatja magát: „A tábor nagyon tetszik, a szállás, a Bolyai központ nagyon kényelmes, kulturált, nekem tényleg egész nagy felüdülés, az itt töltött idő.”

A tanárok a gyerekekkel egész évben azon dolgoznak, hogy mindenkinek egyre jobban és jobban menjen az evezés, és szokják a mozdulatokat - mondta Túri Ibolya táborvezető.

Túri Ibolya, táborvezető, Semmelweis Egyetem, Pető András Kar, Budapest: „Ez egy adaptív evezés program, mi ezt egész évben végezzük. Amikor jó az idő, mikor ki lehet menni vízre, akkor Magyarországon a Soroksári-Dunára megyünk ki egészen késő őszig, és egészen kora tavasztól a nyári szünetig. Amikor viszont rossz az idő, akkor tornatermi, illetve edzőtermi edzéseink vannak, és van egy úgynevezett ergométer gép, ami egy evezős gép, és ezen a gépen lehet gyakorolni az evezési technikát.”

A tábor lényege a barátkozás, illetve rekreáció mellett, hogy a résztvevők megismerjék a Tiszát és a folyóhoz kötődő életet. A tábor megvalósításában aktív partner a helyi Tiszavirág Kajak Klub is.

Domokos Zsolt, szervező, Semmelweis Egyetem Pető András Kar, Budapest: „Van itt egy csodálatosan szép hely, ahol adaptív evezős programon résztvevő gyerekeket is kipróbálhatnánk nyári tábor alkalmával.”

A Semmelweis Egyetem Pető András Karának küldetése, hogy javítsa azoknak az életminőségét, akik elsősorban központi idegrendszeri sérülés miatt nehézségekkel és kihívással szembesülnek. A kar egyébként 2015-ben ünnepelte a konduktív nevelés alapításának 70 éves évfordulóját.

Zenta
Pető-kurzus
kajak-kenu

Most

Népszerű

Fegyveres bankrablás Szabadkán

Fegyveres bankrablás történt ma reggel Szabadkán. Senki sem sérült meg. Az álarcos elkövető a Dimitrije Tucović, közismertebb nevén a Borovo utcájában lévő Postatakarékot rabolta ki.