Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő/illusztráció

Kerékpárút épül Hajdújárás és Királyhalom között

2022.05.20
11:37
2022.05.20
12:06
Forrás
Közlemény
Megkezdődnek a kivitelezési munkálatok Hajdújárás és Királyhalom között, másfél kilométer hosszúságú kerékpárút fog megépülni Európai Uniós támogatásból.

A földmérők megkezdték az út nyomvonalának kijelölését, majd a földmunkálatok következnek, és legvégül az aszfaltozás. A munkálatok miatt részleges útlezárásra lehet számítani, a közlekedőket fokozott figyelemre intik. A kerékpárút építése az OPTI-BIKE 2 projekt keretében valósul meg, az Interreg–IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program harmadik pályázati felhívásán nyert támogatásból, és amely egy korábban sikeresen befejezett IPA projektum folytatása. Szabadka Város az OPTI-BIKE 2 fő lebonyolítója, míg Tompa Város a partnertelepülés szerepét tölti be a beruházás megvalósításában. A projekt keretében Hajdújáráson, a Boris Kidrič utca végétől Királyhalom irányába 1500 méter, míg Tompa Város területén az 53. számú Főút mellett csaknem 500 méter kerékpárút kerül kiépítésre.

Hajdújárás
Királyhalom
kerékpárút

Most

21:35

Waldorffeszt Zebegényben

Emberközpontú oktatási módszer, amely elsősorban a gyerekek gyakorlati, kreatív és szociális képességeik fejlesztésére koncentrál - ez a Waldorf-pedagógia.
18:23, Frissítve: 18:36

Ünnepelnek a martonosiak

Magyarkanizsa község egyik legrégebbi települése műsorsorozat keretében ünnepli fennállásának 100 éves, írott dokumentumokban is lejegyzett múltját.
16:23, Frissítve: 20:03

Állóháború, országos légiriadó

Az éjszaka folyamán több ukrán városból is robbanásokról érkeztek jelentések, és légiriadót rendeltek el az országban. Szeverodonyecket ugyan át kellett adniuk az oroszoknak, a szomszédos Liszicsanszkban azonban még kitartanak az ukrán erők.

Népszerű