Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szkocsovszki László

Keresett a hús a szabadkai tejpiacon

2019-09-08
13:05
2019-09-08
17:42
Forrás
Pannon RTV
Számos helyen kapható baromfihús, sertés, marha, de még birkahús is.
Pannon RTV/Szkocsovszki László

A vásárlók elégedettek az árakkal, a termékek minősége kiváló és a választék igazán széles. A legnagyobb érdeklődés a hétvégén van a hústermékek iránt a piacon.

Pannon RTV/Szkocsovszki László

A szabadkai tejpiacon széles választék van a hústermékekből. Az eladók szerint a kínálat és az árak is sokkal kedvezőbbek a boltokhoz képest. A legnagyobb kereslet hétvégén szokott lenni.

Pannon RTV/Szkocsovszki László

Azoknak akik sűrűn járnak piacra már megvan a kedvenc árusuk, ahol beszerezhetik a termékeket. A nyers hús mellett számos finomságot kínálnak az eladók: „Általában ide jövök, mert itt nagyon jó a minőség. Szoktam vásárolni zöldségfélét, szalonnát, kolbászt.”

Pannon RTV/Szkocsovszki László

Igazán kapós a baromfihús a tejpiacon. A pultnál sorban várják az emberek, hogy kiválasszák a vasárnapi ebédhez a szárnyasokat: „Baromfihúst szoktam venni, meg néha, nagyon ritkán sertéshúst. Minden vasárnap kijárok a piacra. Az árak, ha a fizetésünket számoljuk, akkor szolidak.”

Pannon RTV/Szkocsovszki László

Az egész csirkének kilója 260 dinár, a kakas 300, míg a kacsa és libahús 500 dinárért vihető el.

Pannon RTV/Szkocsovszki László

Tari Gulyás Gizella, árus: „Mondhatom, hogy mindent el tudunk adni, amit elhozunk. Friss árunk van. El tudjuk a csirkét is és a többi baromfihúst is adni.”

Pannon RTV/Szkocsovszki László

Azok akik a zsírosabb falatokat kedvelik, a marha és sertésszeletek bőséges kínálatából válogathat.

Josip Lajko, árus: „Itt van sertés-, marha- és birkahús. A sertéscomb 550, a marha 760 és a birka 429 dinár.”

Pannon RTV/Szkocsovszki László

A vásárlók szerint az árak nem térnek el nagyban attól, amennyit a boltokban kell fizetniük a hústermékekért. A hús fajtájától függően kilónként 10-20 dinárt is spórolhatunk, ha a piacon vásárolunk. Emellett a nagy forgalomnak köszönhetően szinte biztosan friss áru kerül a bevásárlókosarunkba.

Szabadka
tejpiac
hús
csirkecomb
baromfihús
marhahús
birkahús
sertéshús

Most

10:05

Đoković beérte Federert

Novak Đoković világelső szerb teniszező a 310. hetet kezdte meg a férfi teniszezők ATP világranglistájának az élén, ezzel beérte az eddigi rekorder svájci Roger Federert.
09:53, Frissítve: 10:03

Juhtenyésztés: igen vagy nem?

Elégedetlenek a vajdasági juhtenyésztők, de bíznak abban, hogy a lassanként emelkedő árak miatt a jövőben is érdemes lesz birkák és bárányok tenyésztésével foglalkozni.
08:43

Pártok közti párbeszéd kezdődik

A szerb köztársasági parlament égisze alatt, az Európai Parlament közvetítésével a pártok közötti párbeszéd ma Ivica Dačićtyal, a szerb parlament elnökének videokonferenciájával kezdődik.
07:50, Frissítve: 09:08

Ma kezdődik a Berlinale

koronavírus-járvány miatt közönség és sztárok nélkül kezdődik hétfőn a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (Berlinale), amelyen a szemle 71 éves történetében először egyszerre két magyar nagyjátékfilm is indul a legjobb filmnek járó Arany Medvéért.
07:38

Megszigorítják az óvintézkedéseket Szlovákiában

Szlovákiában a következő napokban tovább szigorítják, illetve módosítják a koronavírus-járvány terjedésének megfékezésére szolgáló óvintézkedéseket - döntött vasárnap este az Igor Matović miniszterelnök vezette koalíciós kormány.

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.