Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Késik a vonat? – a jegy árának felét is visszakaphatja

2021.05.04
20:19
Forrás
Politika
Két órás késés esetén a jegy árának 50 százalékát igényelhetik majd vissza az utasok Szerbiában, amennyiben elfogadásra kerül az erre vonatkozó jogszabály.

Eddig is lehetett kártérítést kérni, de nagyon kevesen életek ezzel a lehetőséggel, mivel nem igazán tudnak róla, és a jegyek sem voltak drágák. 2020-ban 16-an, egy évvel korábban 53-an igényeltek kártérítést. Azonban, ha kiépülnek a gyorsvasutak, és megnövekszik a jegyek ára, várhatóan több panasz is lesz majd, minden perc esetleges késésért pénzvisszafizetést követelhetnek az utasok. Amennyiben a vonat 60-119 percet késik, a vonatjegy árának 25 százaléka, ha pedig két óránál többet késik, akkor 50 százalék igényelhető vissza. Egyebek mellett ezt is tartalmazza a vasúti közlekedési szerződésekről szóló törvény módosító tervezete. A törvényjavaslat most került parlamenti eljárásba, az elfogadását követően a Srbija voz cégnek legfeljebb két éve lesz az új szabályok alkalmazására.

vonat
Srbija Voz

Most

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Megtartották az év első vásárát Topolyán

A december 9-én bevezetett rendkívüli állapot óta a bácskai településen eddig nem tartották meg a közkedvelt vásárt. Miután feloldották a rendkívüli állapotot, a hagyományosan minden hónap második vasárnapján megtartott vásár most újra benépesült.