Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Későn költöznek el a szülőktől a fiatal felnőttek

2019-02-18
13:39
2019-02-18
15:56
Forrás
Pannon RTV
A huszonévesek csaknem 60 százaléka, a harmincasoknak pedig majdnem egyharmada a szüleivel él együtt.

Ez a mamahotel jelenség, ami egész Európára jellemző – mondta Pap Ágota pszichológus a Szabadkai Magyar Rádiónak adott interjújában. A jelenség egyik oka a kitolódott, hosszú évekig tartó iskoláztatás. Ez és az egyre nagyobb egzisztenciális igények a gyermekvállalást is nehezítik - részletezte a szakember. Hozzátette, a harmincasok nagy része azért is halasztgatja a szülőktől való elköltözést, mert a külön életet már gondtalanul, legalább olyan életszínvonallal szeretné elkezdeni, mint amilyenben otthon is része volt. A mamahotel jelenség Közép-Európában kifejezettebb, ebben a térségben ugyanis még családcentrikusabbak az emberek - tette hozzá a pszichológus.

mamahotel

Most

18:29, Frissítve: 18:35

Vajdaságban Újvidéken keresnek legtöbbet

54 521 dinár volt januárban a nettó átlagfizetés Szerbiában. Ez névlegesen 4,1, reálisan 3,7 százalékkal magasabb összeget jelent az előző havihoz képest - közölte a Szerbiai Statisztikai Hivatal.

Népszerű

Jövő hétvégétől nyári időszámítás

Az Európai Bizottság eredeti javaslata értelmében idén állították volna át utoljára az órákat az EU-ban, de ez a tagállami fenntartások miatt már biztosan nem tartható, így az új céldátum 2021.

Két autó ütközött a Majsai úton

Két személyautó ütközött a Majsai úton, Szabadkán. Értesüléseink szerint a balesetben nem történt személyi sérülés, azonban az anyagi kár jelentős.