Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Későn költöznek el a szülőktől a fiatal felnőttek

2019-02-18
13:39
2019-02-18
15:56
Forrás
Pannon RTV
A huszonévesek csaknem 60 százaléka, a harmincasoknak pedig majdnem egyharmada a szüleivel él együtt.

Ez a mamahotel jelenség, ami egész Európára jellemző – mondta Pap Ágota pszichológus a Szabadkai Magyar Rádiónak adott interjújában. A jelenség egyik oka a kitolódott, hosszú évekig tartó iskoláztatás. Ez és az egyre nagyobb egzisztenciális igények a gyermekvállalást is nehezítik - részletezte a szakember. Hozzátette, a harmincasok nagy része azért is halasztgatja a szülőktől való elköltözést, mert a külön életet már gondtalanul, legalább olyan életszínvonallal szeretné elkezdeni, mint amilyenben otthon is része volt. A mamahotel jelenség Közép-Európában kifejezettebb, ebben a térségben ugyanis még családcentrikusabbak az emberek - tette hozzá a pszichológus.

mamahotel

Most

20:19, Frissítve: 20:27

25. Kálmány Lajos népmesemondó verseny

Néprajzi gyűjtéseket, képzőművészeti alkotásokat és mesemondást értékelt a zsűri a 25. Kálmány Lajos népmesemondó versenyen, Zentán. Az eseményre Vajdaság minden részéről érkeztek versenyzők.
19:59, Frissítve: 20:09

Szavazzunk!

A szavazóhelyek holnap reggel hattól, este hétig tartanak nyitva Magyarországon és a külképviseleteken is.
19:25, Frissítve: 23:46

Kiégett egy ház Moholon

Kigyulladt egy családi ház ma hajnalban Moholon. A tűzesetben egy asszony életét vesztette, férjét pedig égési sérülésekkel szállították a kórházba. A nyomozás még folyamatban van.

Népszerű

Holtan találtak három szerbiai nőt Bécsben

Három szerbiai állampolgárságú nő holttestét találták meg egy bécsi lakásban - tudósít a szerb közmédia. Sajtóinformációk szerint a három elhunyt nő egy anya és ikerlányai.