Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Készül-e már az új medence Bácskossuthfalván?

2021.02.04
20:30
2021.02.04
22:31
Forrás
Pannon RTV
Stábunk a héten Bácskossuthfalván járt utána az elmúlt hetekben, hónapokban megvalósult beruházásoknak. Megnéztük a könyvtár tatarozott épületét, a felújított tornatermet, és persze azt is, hogy haladnak a munkálatok a REKI-ben.
Pannon RTV

Kívül friss és tiszta, belül festékillatú. Megújult a topolyai könyvtár bácskossuthfalvi fiókintézetének épülete. Új maga a bejárat, a folyosó, a könyvtárterem. Kicserélték az elektromos hálózatot, álmennyezetet hoztak létre, a nyílászárók külső szárnyát termoablakokra cserélték. A korábbi villanykályha helyett légkondicionálókat szereltek fel, amelyek a fűtésre is alkalmasak lesznek. Újak a mosdók is.

Pannon RTV

Az iskola tornatermében pedig vakítóan fényes a felújított padló.

Pannon RTV

A tornaterem felújítása azonban ezzel nem ért véget. Tervben van a régi, gyári ablakok kicserélése és a teljes külső szigetelés is, a terem felfűtése ugyanis nagyon nehéz.

Pannon RTV

Utolsó állomásunk a Rekreációs Központ, közismert nevén a REKI, ahol a telet a fejlesztésre használják ki. Az új medence alapkövét nyáron tették le, a munkálatok pedig jól haladnak, ha minden jól megy, a következő strandszezonban már a fürdőzők is kipróbálhatják.

Pannon RTV

Idénre infrastrukturális fejlesztések is várhatók Bácskossuthfalván, 2 utca teljesen új aszfaltot kap, valamint a víz- és szennyvízhálózat is újul, bővül majd. Ehhez az önrész megvan, a többit pályázati forrásokból fedezik majd.

Pannon RTV

Emellett továbbra is fokozott figyelmet kap az idegenforgalom, melynek terén újabb és újabb ötletek várnak megvalósításra.

Bácskossuthfalva
REKI
Rekreációs Központ
medence
könyvtár
tornaterem

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:52, Frissítve: 09:39

Ismét fellángolhat a gázai-izraeli harc

zrael a Gázai övezetből útnak indított gyújtóléggömbökre válaszul ismét légitámadásokat hajtott végre a Hamász létesítményei ellen – tudatta csütörtök éjjel az izraeli hadsereg.
23:10, Frissítve: 08:23

Díjazták a vajdasági tehetségeket

Kiváló vajdasági magyar diákokat, felsőoktatási hallgatókat díjaztak, és tehetség nagyköveteket kiáltottak ki Szabadkán. A díjazottak emlékplakettet, alkalmi ajándékot és az MNT által biztosított támogatást vehették át.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.