Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Készül-e már az új medence Bácskossuthfalván?

2021.02.04
20:30
2021.02.04
22:31
Forrás
Pannon RTV
Stábunk a héten Bácskossuthfalván járt utána az elmúlt hetekben, hónapokban megvalósult beruházásoknak. Megnéztük a könyvtár tatarozott épületét, a felújított tornatermet, és persze azt is, hogy haladnak a munkálatok a REKI-ben.
Pannon RTV

Kívül friss és tiszta, belül festékillatú. Megújult a topolyai könyvtár bácskossuthfalvi fiókintézetének épülete. Új maga a bejárat, a folyosó, a könyvtárterem. Kicserélték az elektromos hálózatot, álmennyezetet hoztak létre, a nyílászárók külső szárnyát termoablakokra cserélték. A korábbi villanykályha helyett légkondicionálókat szereltek fel, amelyek a fűtésre is alkalmasak lesznek. Újak a mosdók is.

Pannon RTV

Az iskola tornatermében pedig vakítóan fényes a felújított padló.

Pannon RTV

A tornaterem felújítása azonban ezzel nem ért véget. Tervben van a régi, gyári ablakok kicserélése és a teljes külső szigetelés is, a terem felfűtése ugyanis nagyon nehéz.

Pannon RTV

Utolsó állomásunk a Rekreációs Központ, közismert nevén a REKI, ahol a telet a fejlesztésre használják ki. Az új medence alapkövét nyáron tették le, a munkálatok pedig jól haladnak, ha minden jól megy, a következő strandszezonban már a fürdőzők is kipróbálhatják.

Pannon RTV

Idénre infrastrukturális fejlesztések is várhatók Bácskossuthfalván, 2 utca teljesen új aszfaltot kap, valamint a víz- és szennyvízhálózat is újul, bővül majd. Ehhez az önrész megvan, a többit pályázati forrásokból fedezik majd.

Pannon RTV

Emellett továbbra is fokozott figyelmet kap az idegenforgalom, melynek terén újabb és újabb ötletek várnak megvalósításra.

Bácskossuthfalva
REKI
Rekreációs Központ
medence
könyvtár
tornaterem

Most

11:24, Frissítve: 11:29

Megemlékezés a Sárga háznál

80 évvel ezelőtt a szabadkai Sárga ház épülete igazságtalanságok és kínzások helyszínévé vált - hangzott el a ma megtartott koszorúzáson.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.