Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Készülhetünk a szigorításra

2021.02.25
11:30
2021.02.25
16:17
Forrás
Tanjug, Blic
A szerbiai válságstáb a pénteki ülésén mindenképpen az óvintézkedések szigorításáról dönt majd - figyelmeztetett dr. Mijomir Pelemiš járványügyi szakember.

A válságstáb tagja hozzátette, az embereknek fel kell készülniük a szigorításokra, mivel sokan megfeledkeznek a jelenleg is hatályban lévő járványügyi szabályokról, a maszkviselésről, a távolságtartásról, és a gyülekezési korlátozásról zárt térben.

Dr. Srđa Janković immunológus, aki szintén a válságstáb tagja, a Szerbiai RTV műsorában azt mondta, hogy a hétvégék jelentik a legnagyobb gondot, amikor a polgárok a leginkább elengedik magukat. Ezért a válságstáb pénteken javasolni fogja, hogy hétvégén csak az alapvető közszükségleti cikkeket árusító üzletek, a gyógyszertárak és a benzinkutak tarthassanak nyitva.

A szerbiai válságstáb holnapi ülésén döntés születhet a szerbiai síközpontok hétvégi munkájának beszüntetéséről is - közölte dr. Mirsad Đerlek. Az egészségügyi minisztérium államtitkára, a szerbiai válságstáb tagja hozzátette, támogatja azt a javaslatot, hogy a bezárásokat szelektív módon kell alkalmazni, mert szerinte nem kell büntetni azokat, akik betartják az óvintézkedéseket. Ki kell vizsgálni, melyek azok a síközpontok, ahol megszegik az előírásokat, és mit tegyünk ennek megakadályozása céljából. Biztos vagyok benne, mivel ettől sokkal nehezebb problémákat is megoldottunk, hogy a válságstáb holnap megfelelő döntéseket hoz, amelyek egyrészt megóvják az emberéleteket és csökkenthetik az újonnan fertőzöttek számát, másrészt pedig a gazdasági érdekeket is szem előtt tartják - szögezte le dr. Mirsad Đerlek.

Dr. Mirsad Đerlek, államtitkár, Egészségügy Minisztérium, Szerbia: „A síközpontokban kezdetben voltak ellenőrzések. Viszont látjuk, hogy az utóbbi hetekben mi történik, hogy az emberek, mint a szardíniák, egymás hegyén, hátán vannak. Nem tapasztaltuk ugyanakkor, hogy a síközpontok betartanák azt, amiben megegyeztünk, és amit megígértek.”

szigorítás
Mijomir Pelemiš
Srđa Janković
válságstáb

Most

19:25, Frissítve: 19:46

Farsangi táncház a VM4K-ban

Farsangi táncházat tartottak a szabadkai VM4K-ban. A mulatság jelmez bemutatóval kezdődött. A gyerekek a legkreatívabb jelmezeket öltötték magukra.
15:34, Frissítve: 15:41

LeBron került az élre

LeBron James, a Los Angeles Lakers sztárja megdöntötte Kareem Abdul-Jabbar rekordját, ezzel ő lett az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság történetének legeredményesebb játékosa.

Népszerű