Ugrás a tartalomra

Két év alatt 104 külhoni tanműhely és gazdaság létrejöttét támogatta a magyar kormány

2017-05-22
16:09
Az elmúlt két évben 104 tanműhely és tangazdaság létrejöttét támogatta a magyar kormány a Kárpát-medencében több mint 738 millió forint felhasználásával a "2015 a külhoni magyar szakképzés éve" program keretében - mondta el a magyar Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára hétfőn Révkomáromban
Az elmúlt két évben 104 tanműhely és tangazdaság létrejöttét támogatta a magyar kormány a Kárpát-medencében több mint 738 millió forint felhasználásával a "2015 a külhoni magyar szakképzés éve" program keretében - mondta el a magyar Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára hétfőn Révkomáromban. Potápi Árpád János kiemelte, hogy a kormány célja, hogy a gazdaságfejlesztés eszközein keresztül segítséget nyújtsanak a külhoni magyarságnak a munkába állás terén, ezáltal segítve elő boldogulásukat szülőföldjükön. (MTI)
Potápi Árpád János
2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve
tanműhely

Most

07:57, Frissítve: 08:04

Hatalmas problémát okozott a Friederike

Sűrű havazással és helyenként óránként csaknem 120 kilométeres széllel érkezett a Friederike vihar Lengyelországba. Az utakon óriási fennakadásokat okozott. A tömegközlekedés sok helyen megbénult.
19:06, Frissítve: 19:17

Változékony marad az idő

Továbbra is változékony időjárásra számíthatunk térségünkben. Szombaton felszakadozik a felhőzet, vasárnap hóesés is lehet. A jövő hét elején borongós idő, majd időszakos napsütés is várható.

Népszerű

Cvijan család háza

Segítsünk a szabadkai Cvijan családnak

Egy hete nincs áram a szabadkai Cvijan család házában, mert nincs miből fizetni a számlát. Heten élnek együtt egy háztartásban. Zsuzsanna egyedülálló anyukaként neveli két gyermekét.