Ugrás a tartalomra
Pixabay/Alexey_Hulsov

Két hét helyett tíz nap karantén

2022.01.06
17:42
2022.01.06
21:20
Forrás
Tanjug, Blic
14 napról 10-re csökkentik a karanténkötelezettséget Szerbiában a koronavírus fertőzöttekkel érintkező közeli hozzátartozók számára - közölte a Batut Közegészségügyi Intézet.

Ez azokra vonatkozik, akik a házi ápolás alkalmával látogatják rokonaikat, vagy egy fedél alatt élnek koronavírusos beteggel. Amennyiben 10 nap elteltével az érintetteknél nem jelentkeznek tünetek, akkor tesztelés nélkül mentesülnek a karanténkötelezettség alól. Már akár a 7. napon is elhagyható a karantén egy a 6. napon elvégzett negatív koronavírus teszttel. Az érintettek saját költségükön teszteltethetnek. Teljesen mentesülnek a karnaténkötelezettség alól, akik felvettek legalább két oltást, illetve 210 napnál nem régebben estek át a betegségen. A Batut közleményében azt írják, hogy az országban és a régióban uralkodó jelenlegi járványhelyzet indokolta a döntést.

karantén
koronavírus
koronavírus-járvány

Most

21:16, Frissítve: 21:28

Ezüstérmes a magyar női vízilabda-válogatott

A magyar női vízilabda-válogatott ezüstérmet szerzett a magyar rendezésű vizes világbajnokságon, miután óriási csatában, 9-7-re kikapott a sorozatban negyedszer győztes, az elmúlt három olimpián is első Egyesült Államok csapatától a döntőben.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.