Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Két magyar első osztály nyílik Palicson

2021.06.08
22:05
2021.06.11
08:43
Forrás
Pannon RTV
Több év után szeptembertől két magyar tannyelvű elsős osztály nyílik a palicsi Miroslav Antić Általános Iskolában.

Az intézmény jól felszerelt, tágas udvarral rendelkezik. A tanulók szeretnek ide járni. A szülők számára az is érv az anyanyelvi oktatás mellett, hogy a Magyar Nemzeti Tanács és az anyaország is számos támogatást biztosít az iskolába járó gyerekek és családjuk számára. kiderült, hogy jó Palicson iskolába járni. Az iskolaudvar tágas, szépen parkosított, játszótér és sportpályák is gazdagítják.

A gyerekek a pandémia miatti kényszerszünet után szívesen tértek vissza a suliba.  A Miroslav Antić Általános Iskolában általában egy első osztályt tudnak indítani. Ez idén ősszel megkétszereződik. Jelenleg az iskolába 465 tanuló jár. A szerb és magyar diákok aránya körülbelül 50-50 százalék. A magyar nyelvű oktatás mellett többek között az anyaország támogatásai is szólnak.

Pannon RTV

A Magyar Nemzeti Tanács a magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának jóvoltából idén kilencedik éve oszt majd tanszercsomagot a magyar nyelven tanuló elsős diákoknak, emellett a Rákóczi Szövetség közreműködésével iskolatáskát is biztosítanak számukra.

Palics
Magyar Nemzeti Tanács
MNT

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:58, Frissítve: 21:14

Díjazták a vajdasági tehetségeket

Kiváló vajdasági magyar diákokat, felsőoktatási hallgatókat díjaztak, és tehetség nagyköveteket kiáltottak ki Szabadkán. A díjazottak emlékplakettet, alkalmi ajándékot és az MNT által biztosított támogatást vehették át.
19:16

Megnyílik az összes határátkelő

Megnyílik az összes határátkelő Szerbia és Magyarország között - jelentette be Facebook-bejegyzésében Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azt írja, június 23-ától az összes határátkelő dolgozni fog a két ország között.
17:34, Frissítve: 19:15

11 millió eurót kap Szerbia migrációs ügyekre

Szerbia aláírta az Európai Unióval azt a migráció rendezésére irányuló támogatási szerződést, amelynek második fázisában fejlesztik a befogadóközpontokat, a védelmi szolgáltatásokat és az oktatás elérhetőségét.
16:22, Frissítve: 17:28

Módosult a tartomány idei költségvetése

Ülésezett a Tartományi Képviselőház, amelyen a tartomány 2021-es költségvetésének módosításáról szavaztak. Napirenden szerepelt a Menekültek, kiutasított és lakóhelyüket elhagyni kényszerült személyek számára nyújtott támogatási alap jelentése is.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.