Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Két napig nyitva tart a magyar-szerb-román határ

2019-05-18
15:58
2019-05-18
23:32
Forrás
Pannon RTV
Megnyitották erre a hétvégére a magyar-szerb-román hármashatárt. Idén 22. alkalommal tartottak ünnepséget az itt elhelyezett emlékműnél.

Az ünnepségen  részt vettek a környező települések: a magyarországi Kübekháza, a szerbiai Rábé és a romániai Óbéba képviselői és lakosai, valamint a Duna-Körös-Maros-Tisza Eurorégió képviselői.

Szombaton és vasárnap 9-től 17 óráig tart nyitva a határátkelőhely.

A rendezvényen szó esett a Kübekháza-Rábé határátkelőhely megnyitásáról is, amit szeptemberre terveznek az illetékesek.

Kern Imre, infrastruktúra-fejlesztési államtitkár, Szerbia: „Az egyik feltétel, hogy a magyar fél megépítse az utat, ők elkezdték a munkálatokat. A másik feltétel, hogy Szerbia az IPA-program keretében befejezze az utat Rábé és ez a pont között, ahol most vagyunk. A közbeszerzési eljárás a végéhez közeledik, negyedikén nyitjuk a tendert, és két hónap alatt körülbelül befejeződnek a munkálatok.”

magyar-szerb-román
hármashatár
Kern Imre

Most

10:24, Frissítve: 10:30

Leslie L. Lawrence Vajdaságban

Vajdaságba látogat Lőrincz L. László, azaz írói álnevén Leslie L. Lawrence vagy Frank Cockney, aki exkluzív interjút ad a Pannon Televíziónak.

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.