Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Két napig nyitva tart a magyar-szerb-román határ

2019-05-18
15:58
2019-05-18
23:32
Forrás
Pannon RTV
Megnyitották erre a hétvégére a magyar-szerb-román hármashatárt. Idén 22. alkalommal tartottak ünnepséget az itt elhelyezett emlékműnél.

Az ünnepségen  részt vettek a környező települések: a magyarországi Kübekháza, a szerbiai Rábé és a romániai Óbéba képviselői és lakosai, valamint a Duna-Körös-Maros-Tisza Eurorégió képviselői.

Szombaton és vasárnap 9-től 17 óráig tart nyitva a határátkelőhely.

A rendezvényen szó esett a Kübekháza-Rábé határátkelőhely megnyitásáról is, amit szeptemberre terveznek az illetékesek.

Kern Imre, infrastruktúra-fejlesztési államtitkár, Szerbia: „Az egyik feltétel, hogy a magyar fél megépítse az utat, ők elkezdték a munkálatokat. A másik feltétel, hogy Szerbia az IPA-program keretében befejezze az utat Rábé és ez a pont között, ahol most vagyunk. A közbeszerzési eljárás a végéhez közeledik, negyedikén nyitjuk a tendert, és két hónap alatt körülbelül befejeződnek a munkálatok.”

magyar-szerb-román
hármashatár
Kern Imre

Most

19:14, Frissítve: 19:22

A kormány támogatja az egészségturizmust

Szerbia 2015 óta jelen van a legismertebb egészségügyi vásárokon, Londonban, Berlinben, Madridban, Moszkvában, és egyre több ember érkezik az országba valamilyen egészségügyi beavatkozás miatt.

Népszerű

Ismét összefogtak az oromi és csantavéri termelők

Újraszántották a két falut összekötő több mint 5 kilométeres földesutat. A forgalmas útszakasz nagyon rossz állapotban volt, ezért döntöttek úgy a gazdák, hogy saját maguk oldják meg a problémát.

Kiemelték a Hableány turistahajót

A turistahajó május 29-én süllyedt el 35 emberrel. A fedélzetén 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet tartózkodott.