Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Két új kutat fúrnak Szabadka város területén

2022.11.24
18:30
2022.11.24
21:15
Forrás
Pannon RTV
A munkálatok kivitelezéséről szóló szerződést ma írták alá. Az egyik kutat Szabadkán fúrják ki a meglévő ivóvízkezelő telepen, a másikat, amely szintén mintegy 200 méter mély lesz, Csantavéren fúrják ki.
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Idén befejezték a mišićevói és a visnyeváci kutak fúrását. Néhány napon belül pedig megkezdődik a szabadkai, valamint a csantavéri kialakítása. A munkát 8 hónap alatt kell elvégezni.

Sugár György, igazgató, Vízművek és Csatornázási Kommunális Közvállalat, Szabadka: „Ez a két kút fúrása nem jár semmiféle kapacitás-növeléssel Szabadka városra vagy a községre nézve, hanem a meglévő vízbázisunk szinten tartása a cél. Magyarul ez a két kút arra való, hogy a meglévő kapacitást tartsuk, nincs plusz benne.”

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Élen jár a környezetvédelem és a kommunális tevékenységek terén Szabadka, mondta Kern Imre alpolgármester. Az észak-bácskai város polgárai megfelelő minőségű ivóvizet fogyaszthatnak, a város a szennyvíztisztításának terén is a legjobbak között van, sőt a regionális hulladéklerakó megkapta a környezetvédelmi integrált engedélyt is - tette hozzá Kern.

„Igaz, hogy a hangsúlyt arra kellene fordítanunk, amit a polgárok igényelnek: a vízvezeték-hálózat bővítése, de nem tudjuk megengedni azt magunknak, hogy csak erre a dologra összpontosítsunk, csak a vízvezeték-hálózat bővítésére összpontosítsunk. Muszáj azt is elvégezni, hogy megfelelő mennyiségű ivóvízkészletünk legyen a kutakban, illetve a vízgyárakban. Meg kell találni azt az egyensúlyt, ami a két feladatnak a teljesítését biztosítja.”

A munkálatokra Szabadka Város önkormányzata 40 millió dinárt biztosított.

Szabadka
kút
vízellátás
Sugár György
Kern Imre
Vízművek és Csatornázási KKV

Most

15:18

Méz és bor

Ezzel a címmel pénteken délután kiállítás nyílt Óbecsén a Than Emlékházban. A jövő hét végéig nyitva tartó tárlaton méhészeti és borászati eszközöket láthat a közönség.
12:50, Frissítve: 14:05

Karácsonyi vásár Palicson is

Karácsonyi vásárt tartottak a Palics Magyar Művelődési Egyesület székházában. Az eseményen kézműves portékák, gyermekruhák, és illóolajok is megtalálhatók voltak. A szervezők a legkisebbekre is gondoltak, őket kézműves foglalkozás várta.

Népszerű