Ugrás a tartalomra

Két új kutat fúrnak Szabadka város területén

2022.11.24
18:30
2022.11.24
21:15
Forrás
Pannon RTV
A munkálatok kivitelezéséről szóló szerződést ma írták alá. Az egyik kutat Szabadkán fúrják ki a meglévő ivóvízkezelő telepen, a másikat, amely szintén mintegy 200 méter mély lesz, Csantavéren fúrják ki.

Idén befejezték a mišićevói és a visnyeváci kutak fúrását. Néhány napon belül pedig megkezdődik a szabadkai, valamint a csantavéri kialakítása. A munkát 8 hónap alatt kell elvégezni.

Sugár György, igazgató, Vízművek és Csatornázási Kommunális Közvállalat, Szabadka: „Ez a két kút fúrása nem jár semmiféle kapacitás-növeléssel Szabadka városra vagy a községre nézve, hanem a meglévő vízbázisunk szinten tartása a cél. Magyarul ez a két kút arra való, hogy a meglévő kapacitást tartsuk, nincs plusz benne.”

Élen jár a környezetvédelem és a kommunális tevékenységek terén Szabadka, mondta Kern Imre alpolgármester. Az észak-bácskai város polgárai megfelelő minőségű ivóvizet fogyaszthatnak, a város a szennyvíztisztításának terén is a legjobbak között van, sőt a regionális hulladéklerakó megkapta a környezetvédelmi integrált engedélyt is - tette hozzá Kern.

„Igaz, hogy a hangsúlyt arra kellene fordítanunk, amit a polgárok igényelnek: a vízvezeték-hálózat bővítése, de nem tudjuk megengedni azt magunknak, hogy csak erre a dologra összpontosítsunk, csak a vízvezeték-hálózat bővítésére összpontosítsunk. Muszáj azt is elvégezni, hogy megfelelő mennyiségű ivóvízkészletünk legyen a kutakban, illetve a vízgyárakban. Meg kell találni azt az egyensúlyt, ami a két feladatnak a teljesítését biztosítja.”

A munkálatokra Szabadka Város önkormányzata 40 millió dinárt biztosított.

kút
vízellátás
Sugár György
Kern Imre
Vízművek és Csatornázási KKV

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:23, Frissítve: 20:48

Egyre több alkoholt fogyasztanak a kiskorúak

Minden második szerbiai kiskorú átlagosan 13 éves korában próbálja ki először alkoholt, minden tizedik pedig havonta legalább egyszer iszik - ez derül ki a Batut Közegészségügyi Intézet adataiból.

Népszerű