Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Két új programsorozatot indított a Pro Scientia Naturae Alapítvány

2021.11.30
15:35
2021.11.30
17:20
Forrás
Pannon RTV
Ezzel szeretnék megerősíteni a középiskolás diákokat a személyes kompetenciájukban. Vállalkozói ismereteiket bővítenék, és arról is hallhatnak, hogy hogyan lehet érvényesülni a gazdasági életben.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Az út a siker felé és a Ki vagyok én? címet viselő programsorozat lényegét és a fontos tudnivalókat a két befogadó intézményben, a zentai Közgazdasági és Kereskedelmi Iskolában, valamint a Bolyai Tehetséggondozó Gimnáziumban ismertette a létrehozó zentai székhelyű Pro Scientia Naturae Alapítvány.

Lengyel László ügyvezető: „Ezek a vállalkozói ismeretek egyébként nem csak azoknak szólnak, akik kimondottan magánvállalkozók szeretnének lenni, hanem mindazoknak, akik saját magukat szeretnék menedzselni, tehát valamilyen módon önálló lábra szeretnének az életben állni és meghozni azokat a döntéseket, amelyek őket erre képessé és megfelelővé teszik.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A gazdasági ismeretek bővítését célzó mostani program az elmúlt időszakban megszervezett Ötletből valóság vetélkedő tapasztalataira épül. A program elméleti része plakátokon és az alapítvány honlapján, valamint qr kód segítségével digitális platformon is elérhetővé válik majd az érdeklődők számára - mondta el Lengyel László ügyvezető.

A programok az Oktatási Minisztérium hathatós támogatásával valósulhatnak meg.

Vicsek Annamária oktatási államtitkár: „Mind a két program, amelyet a Pro Scientia Naturae Alapítványnak a szakember gárdája alkotott meg, illetve az e-Régió Civil Szervezet digitalizált, nem csak azért érdekes a számunkra, mert valamilyen módon kapcsolódik ugyan a kötelező tananyaghoz, de olyan plusz ismereteket is ad a gyerekeknek, meg olyan módon közelíti meg ezeket az ismereteket, amelyek mindenféleképpen gazdagítják a kötelező tananyagot.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Ennek az online képzésnek az érdekessége, hogy magyar és szerb nyelven egyaránt elérhetővé válik. Az illetékesek szerint külön büszkeség, hogy magyar szakemberekből álló csapat állította össze ezt az anyagot, amely nem csak a magyar közösségek gazdagodását és építését szolgálja - tette hozzá Vicsek Annamária oktatási államtitkár.

Pro Sciencia Naturae Alapítvány
vállalkozói ismeretek
Lengyel László
Vicsek Annamária

Most

12:14, Frissítve: 13:28

Újabb támadás történt Jeruzsálemben

Legkevesebb két személy megsérült az óváros közelében történt merényletben, csupán néhány órával azután, hogy egy zsinagógában heten vesztették életüket egy fegyveres támadásban.
11:51, Frissítve: 14:09

Valamelyest csökkent a műtrágya ára

Az őszi 110 dináros ár helyett most akár 90 dinárért is megvásárolható a növények számára elengedhetetlen tápanyagforrás. A gazdák örülnek az árcsökkenésnek, de mint mondják, ez még mindig nagyon drága.

Népszerű

Gázt szállító vagonok siklottak ki Szabadkánál

Kisiklott egy propénnel teli tartályokat szállító vonat három vagonja Szabadkán. Információink szerint szivárgás nem történt, a balesetben pedig senki sem sérült meg. A vagonok sínre való visszahelyezése még folyamatban van.