Ugrás a tartalomra
kézműves foglalkozás
Pannon RTV/Juhász Géza

Kéthetes tábort tart a VM4K Szabadkán

2018-07-04
12:06
2018-07-04
16:19
Forrás
Pannon RTV
Hattól 10 éves korig várják a gyerekeket kézműves programokkal, a 10-től 15 éves korosztály pedig a programozás rejtelmeivel ismerkedhet meg. Több mint 100 gyereket várnak minden nap 8-tól 12-ig.
informatika foglalkozás

A kézműves tábor során a gyerekek a gyöngyfűzés, a festés és a nemezelés technikáját is elsajátíthatják. Barna Kitti: „Készítettem virágot, gyöngyből fűztem, meg rajzoltam is. Most kaptunk egy meglepit. Birkát, és rá lehetett rakni a gyapjút.”

kapják az anyagot a foglalkozáshoz

A tábor remek szórakozási lehetőségeket kínál a gyerekeknek minden nap reggel 8-tól délig. Kis Kovács Zétény: „Azt élvezem itt a leginkább, hogy lehet dolgozni és megtanulom a kézműveskendést. Anyukám azt szerette volna, hogy jöjjek és én is, mert szeretnék szebben rajzolni.”

A kézműves táborba a két hét során közel 76 apróságot várnak. Szabó Zsuzsanna, kulturális referens, VM4K, Szabadka: „A következő héten 9-től 13-áig tart. Érkezik hozzánk gölöncsér, szintén gyöngyfűző heti kétszer. Kosányi Teodórával kreatív ujjak elnevezésű foglalkozást szervezünk, illetve lesz majd dekupázs, ékszerek készítése rongyból, csomózással. Tehát ez is nagyon színes program lesz a jövő héten.”

a gyereke asztaloknál ügyeskednek az anyaggal

A nagyobbak számára is remek lehetőséget nyújt a tábor. A nyári szünetben ők ugyanis az informatikai tudásukat fejleszthetik. Gyurica Levente: „Engem az informatika most nagyon érdekel. Előtte nem igazán foglalkoztam vele.”

A képzés során játékosan mutatják be a gyerekeknek a programozás rejtelmeit. Vörös Csaba, informatikus: „Olyan digitális írástudást próbálunk nekik mutatni, tanítani számukra, amit a mindennapi életben is fel tudnak használni, nem csak az iskolában tanulmányaik során. Az egyik személyes célom az is, hogy a jövőben esetleg ilyen szakmát válasszanak maguknak.”

gyereke a monitorok előtt

Az informatikai táborba 32 gyerek jelentkezett. Pintér Kuti Andrea, munkatárs, VM4K, Szabadka: „Első alkalommal szervezi meg a VM4K az informatikai táborát, amely két hetes, tehát 10-től 15 éves korosztály számára lett tervezve. Vörös Csaba a foglalkozásvezető.

A VM4K a jövőben is szeretne a gyerekek részére hasonló foglalkozásokat szervezni. A következő tábort a téli szünidőre tervezik, bízva abban, hogy hasonlóan nagy érdeklődés övezi majd.

Szabadka
VM4K
tábor

Most

13:32, Frissítve: 14:16

Húsvét a Pannon Televízióban

A Pannon TV is készül az ünnepekre. A rendkívüli helyzetben remek filmekkel és külön vallási műsorokkal tesszük színesebbé a húsvétot. A gyerekeket és felnőtteket egyaránt várjuk.

Népszerű