Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

Kétségbeejtő a Szenci család sorsa

2019-01-05
11:51
2019-01-05
15:00
Forrás
Pannon RTV
Meleg csizma, kabát, kesztyű és rendszeres étkezések. Ezekről álmodik Noémi, Alex, Igor és Roland.

A szüleik igyekeznek minden tőlük telhetőt megtenni annak érdekében, hogy a gyerekeknek jobb jövőt biztosítsanak, de kétségbeejtően nehéz sorsban élnek. A szabadkai Szenci család abban reménykedik, hogy nem kényszerülnek majd arra, hogy elhagyják az országot.

Paprikás krumplileves rotyog a Szenci család tűzhelyén. Igor, a Szenci család legkisebb tagja már türelmetlenül várta, hogy kész legyen az étel, hiszen egész nap egy falatot sem evett.

Az albérleti ház megkopott falú két szobájában még fűtöttek. A főbérlő megengedte, hogy az udvarban lévő fenyőt a család kivágja és tüzelőnek használja, de a tüzelőfa gyorsan fogy. Kilátástalan helyzetüket a két nagyobbik gyerek, a 12 éves Noémi és a 11 éves Alex is érzékeli. Kamera előtt azonban nem beszéltek. Szégyenlősek és szomorúak.

Nem ünnepelték a karácsonyt sem a Szenci családban, hiszen az alig 16 ezer dináros szociális segély a tisztességes megélhetésre sem elég.

Lőrincz Andrea:
„- Sok minden kellene, sok mindenre lenne szükségünk. Legjobban persze a tűzifa, az élelem, ami a legnehezebb ebben az időszakban. Persze a gyerekeknek ruha, hiszen növik ki a ruhákat is, az is jó volna. Lábbeli, mert nem volt lehetőségünk venni lábbelit se, télire gondolok, tornacipőben járnak a gyerekek. Sok mindenre lenne szükség, bármire.”
- És talán egy állandó munka, ugye?
- Nem volna rossz egy munka, ahol fizetnek is, meg jó az időpont, mert ő még nem jár oviba, majd csak szeptembertől fog oviba járni, de jó volna valamilyen munkahely.”

A családapa jelenleg éppen munkát keres. Az anyuka, Lőrinc Andrea elmondta, élettársa az építőiparban dolgozik, de ilyenkor télen nincs munka és így jövedelem sem. Az asszony takarítást vállal, hogy kiegészítsék az államtól kapott támogatást, de sokszor nélkülöznek. Abban reménykednek, hogy ünnepek után is akadnak jó szándékú emberek, akik hajlandók lennének rajtuk valamilyen módon segíteni. Aki valamivel támogatni szeretné a Szenci családot, a 062/10-88-351-es telefonszámon bármikor utolérheti Lőrincz Andreát.

Szabadka
szegénység
tűzifa

Most

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.