Ugrás a tartalomra
MTI/Rosta Tibor

Kétszázhatvan határsértővel szemben intézkedtek a magyar rendőrök a hétvégén

2021.05.10
10:19
Forrás
MTI
Kétszázhatvan határsértővel szemben intézkedtek a magyar rendőrök és a katonák péntektől vasárnapig.

A rendőrség honlapjára hétfőn feltett tájékoztatás szerint pénteken 88, szombaton 85, vasárnap 65 jogellenesen Magyarország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel, és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a katonák és rendőrök. A horvát és a román határszakaszon 22 migránst fogtak el.

Az elmúlt héten az ország területén 777 migránst tartóztattak föl, és kísértek vissza az a katonák és rendőrök. A megelőző héten - április 26-tól május 2-ig - a feltartóztatottak száma 741 volt. A horvát és a román határszakaszon 51 migránst fogtak el az elmúlt héten. Embercsempészés miatt 15 gyanúsított ellen indult eljárás - derül ki a rendőrségi összesítésből.

migráns
illegális bevándorló
Magyarország

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:13

A V4-ek támogatják a Nyitott Balkán ötletét

Támogatják a visegrádi országok a nyugat-balkáni államok kezdeményezését, a Nyitott Balkán nevű ötletet, amely a Szerbia, Észak-Macedónia és Albánia közötti határok eltörlését hivatott szolgálni 2023-tól.
19:19, Frissítve: 19:56

Átlagos búzahozam, alacsony felvásárlási ár

Elégedettek az észak-bácskai gazdák az idei búzahozammal, ugyanakkor a felvásárlási árral kapcsolatban vannak fenntartásaik. Az idei évben számos időjárási hatás befolyásolta a búzatermést, valamint a minőséget is - mesélik.

Népszerű