Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kevés az oltott, robbanásszerűen növekedhet a fertőzöttek száma

2021.10.22
21:51
Forrás
Pannon RTV
Az alacsony átoltottság miatt térségünkben a koronavírusos megbetegedések robbanásszerű növekedésével kell számolni a következő hetekben- vélik a szakemberek.

Az alacsony átoltottság miatt térségünkben a koronavírusos megbetegedések robbanásszerű növekedésével kell számolni a következő hetekben- vélik a szakemberek.

Az Egészségügyi Világszervezet, vagyis a WHO adatai szerint az elmúlt egy hétben Európa az egyetlen régió, ahol nőtt a koronavírusos esetek száma. Míg a fertőzöttek, a kórházban kezeltek és a betegségben elhunytak száma folyamatosan emelkedik, az oltottaké szinte egyáltalán nem. Szerbiában mára ismét több mint 7 és fél ezer beteget regisztráltak, és 57 páciens hunyt el a covid miatt. Sokan tartottak attól, hogy hétfőtől online folytatódik az oktatás, erről azonban egyelőre nincs döntés, csak pár iskola állt át kombinált modellre.
A szakemberek méltatlankodva állnak azon tény előtt, hogy mindamellett, hogy hosszú ideje egy agresszív vírus ellen küzdenek, a mindennapokban már azért is küzdeniük kell, hogy legyőzzék az összeesküvés elméleteket gyártó híreket és meggyőzzék az ellenkezőjéről az ezekben hívő lakosságot is. Zenta községben folyamatosan biztosítva van az vírus legyőzésében egyetlen megoldásnak számító vakcina, mégis gyér az érdeklődés annak felvételére.

A község vakcinációval megbízott koordinátorától megtudtuk, hogy a szombattól életbe lépő rendelet, miszerint a szórakozóhelyeken este 22 órától kötelezően covid igazolvánnyal lehet csak tartózkodni, érezhetően több fiatalt a védőoltás felvételére sarkallt, hiszen pár óra alatt annyian jelentkeztek oltásra, mint máskor egész héten. Mégis még mindig az idősebb korosztály áll felelősségteljesebben az oltakozáshoz.

Drasztikusan romló tendenciát mutat a Tisza-menti község jelenlegi járványhelyzete. Teljes kapacitással látják el a betegeket a zentai Közkórházban, ahol már megteltek az ágyak, a legtöbb páciens pedig már-már életveszélyes állapotban érkezik ide. Jelenleg 63 beteget kezelnek, közülük egy beteg intubálásra , négyen pedig nem invazív lélegeztetésre szorulnak.

Az igazgatótól megtudtuk, hogy a kórházi kezelésre szoruló betegek 2/3-át képezik azok, akik nem éltek a védőoltás lehetőségével, tehát nem vették fel a vakcinát. Az ellátásra szorulok másik 1/3-át azok a 70-80 év körüli idősebb korosztály tagjai teszik ki, akik bár felvették a védőoltást, de különböző társbetegségek is társultak a vírusfertőzéséhez.

koronavírus
koronavírus-járvány
koronavírus-fertőzöttek

Most

21:40

Hamilton a pole pozícióban

A címvédő és hétszeres világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője nyerte az első Forma-1-es Szaúdi Nagydíj időmérő edzését, így ő rajtolhat majd az élről.
16:09

Madáretetés a megfelelő módon

Madáretetési akciót szerveztek Hajdújáráson gyermekek számára. A fiatalok természetes alapanyagokból készítettek madárkalácsokat, emellett pedig megismerkedhettek a Ludasi-tó élővilágával is.

Népszerű