Ugrás a tartalomra

Kevés a vásárló a piacon (videó)

2017.01.29
16:02
A hétvégén a szokásosnál kevesebben voltak a szabadkai Tejpiacon
A hétvégén a szokásosnál kevesebben voltak a szabadkai Tejpiacon. A rendkívüli hideg időben az árusok és a vásárlók is inkább otthon maradtak. Januárban egyébként is kicsi a vásárlóerő, ráadásul a hónap vége van, amikor az emberek többségének már elfogy a pénze. Vasárnap délelőtt fél 11-kor mínusz 9-10 fok volt a szabadkai Tejpiacon. Nagyon kevés az eladó, de még kevesebb a vásárló. És keveset is vesznek az emberek mindenből, csak a legszükségesebbet. Abból is nem egy kilót, csak pár almát, fél kiló krumplit, néhány répát és zöldséget, egy kis húst, tejterméket. Varga Rózsa, tejtermelő, Kispiac: „A nagyon szükségeset veszik meg és nagyon picikéket, meg hát szinte alig van ember a piacon, és ha nincs ember, akkor ebben az esetben nincs vásárló.” tejpiac tel 1 A túró ára évek óta nem változott, 300 dinár kilója, az érett túró és a tejföl 400, a tojás darabja 10-15 dinár. Baromfihús bőven van a piacon, de abból is keveset vesznek. Bajth Rózsa, árus, Hajdújárás: „Hideg van, nem jönnek ki az emberek, nem jönnek ki korán, később szoktak kijönni az emberek, nem olyan sokat vásárolnak.” A bontott csirke kilója 240, a comb 280, a csirkemell 320, a filé 420, a darált csirkehús 400 dinár. A méz 500-tól 700 dinárba kerül. A legkelendőbb az alma. Kilóját 30-50 dinárért mérik. Masa József, termelő, Szalatornya: „Gyümölcs csak kell az embereknek. Óvjuk itt, letakarjuk egy kicsit. De fagy, itt a befőtt paradicsom már kezd besűrűsödni.” tejpiac tel 3 A befőtt paradicsom literje 120 dinár. 35 dinár a krumpli, 40 a répa, 200 a zöldség kilója. A karalábé és a zellergumó darabja 40 dinár, ugyanennyibe kerül a vöröshagyma kilója, a legdrágább a zsenge tök, a padlizsán és a karfiol, ezek kilója 350-400 dinár. Hornyák Slavica, árus, Kelebia: „Itt vagyunk, nyolc óra hosszát állunk, fagyoskodunk, mi is, meg az áru is. Hát, üres a piac, nézze meg, nincs semmi.”Savanyú káposztát és hasábot 100, uborkát 150, paprikát és vegyes savanyúságot 120, céklát 130 dinárért kínáltak a piacon. Az árusok szerint hiába alacsonyak az árak, ha gyenge a vásárlóerő. Az a kevéske vevő is csak keveset vásárol. Vengrin Mária, Szabadka: „Itt van, veszek csirkehúst, vettem sárgarépát, zöldséget, hagymát.” Az alacsony vásárlóerő miatt úgy tűnik, már a vasárnapi ebéddel is egyre takarékosabbak az emberek. Decemberben mindenki nagy kanállal evett, most pedig sokan a hasukon spórolnak.
piac
szabadkai Tejpiac
vásárló
árus
piaci körkép

Most

09:29, Frissítve: 11:52

Könnyebb lesz, ha átlépjük a 2 és félmilliót

Amennyiben eléri a 2,5 milliót a mindkét dózissal beoltottak száma, jobb lesz a járványügyi helyzet, amikor pedig átlépi a 2,8 milliót ez a szám, akkor már közel állunk majd a teljes biztonsághoz - jelentette ki a szerb elnök.

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Megtartották az év első vásárát Topolyán

A december 9-én bevezetett rendkívüli állapot óta a bácskai településen eddig nem tartották meg a közkedvelt vásárt. Miután feloldották a rendkívüli állapotot, a hagyományosan minden hónap második vasárnapján megtartott vásár most újra benépesült.