Ugrás a tartalomra

Kevesebb az új koronavírus-fertőzött Szerbiában

2020.11.02
15:45
2020.11.02
17:16
Forrás
kurir.rs, Pannon RTV
Az új betegek több mint fele belgrádi.

Tegnaphoz képest ma kevesebb az új koronavírus-fertőzött Szerbiában, azonban heten elvesztették a harcot a betegséggel szemben. Az elmúlt 24 órában 7 487 embert teszteltek, közülük 802 személynek lett pozitív az eredménye. Lélegeztetőgépen jelenleg 57-en vannak. A legfrissebb adatok szerint a betegek csaknem 60 százaléka belgrádi.

Belgrád a legnagyobb gócpont Szerbiában

Csütörtökön 728, pénteken 796, szombaton 980, vasárnap pedig 684 volt Belgádban a napi új koronavírus-fertőzöttek száma. Ezzel a szerb főváros az ország legnagyobb gócpontjának számít.

Zoran Radojičić polgármester a Szerbiai RTV-nek elmondta, hogy nagy kihívást jelentenek számukra a rendezvények, a családi összejövetelek és ünnepségek. A tapasztalatok szerint ugyanis itt fertőződnek meg a legtöbben.

Radojičić hozzátette: valószínűleg szigorítani fogják a koronavírussal kapcsolatos előírásokat: A lényeg, hogy az ilyen krízishelyzetekben az emberek 10 százaléka vesz részt aktívan a helyzet megoldásában, 80 százalékuk meghallgatja az ajánlásokat és úgy viselkedik, ahogy kell, és az emberek 10 százaléka különböző okok miatt nem úgy viselkedik, mint ahogy az elvárható tőlük. Ez az, ami gondot okoz nekünk. Ez a 10 százalék terjeszti a fertőzést az esetek 80 százalékában. Mi valójában rájuk szeretnénk hatni a beszédünkkel, a figyelem felhívásával, az intézkedések bevezetésével, a büntetések bevezetésével.

Belgrád
Szerbia
koronavírus
gócpont
Zoran Radojičić

Most

10:01, Frissítve: 10:08

A niši Radničkit fogadja a TSC

Ismét hazai pályán játszik ma a TSC labdarúgó csapata. A topolyaiak a bajnokság 17. fordulójában a niši Radnički együttesét látják vendégül.
07:39, Frissítve: 07:54

Támadás az Eiffel-toronynál, egy halott

Egy embert késsel megölt, két másikat pedig kalapáccsal megsebesített szombat este egy támadó Párizsban, az Eiffel-torony közelében, miközben szemtanúk szerint azt kiáltotta, hogy "Allah Akbar".
07:03, Frissítve: 07:29

Advent első vasárnapja

Eljött az ideje, hogy meggyújtsuk az első gyertyát az adventi koszorún. Az idei ünnepkör azonban rendhagyó, különbözik a korábban megszokottaktól.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.