Ugrás a tartalomra
Pixabay/fernandozhiminaicela

Kevesebb az új koronavírus-fertőzött Szerbiában

2020.11.02
15:45
2020.11.02
17:16
Forrás
kurir.rs, Pannon RTV
Az új betegek több mint fele belgrádi.

Tegnaphoz képest ma kevesebb az új koronavírus-fertőzött Szerbiában, azonban heten elvesztették a harcot a betegséggel szemben. Az elmúlt 24 órában 7 487 embert teszteltek, közülük 802 személynek lett pozitív az eredménye. Lélegeztetőgépen jelenleg 57-en vannak. A legfrissebb adatok szerint a betegek csaknem 60 százaléka belgrádi.

Belgrád a legnagyobb gócpont Szerbiában

Csütörtökön 728, pénteken 796, szombaton 980, vasárnap pedig 684 volt Belgádban a napi új koronavírus-fertőzöttek száma. Ezzel a szerb főváros az ország legnagyobb gócpontjának számít.

Zoran Radojičić polgármester a Szerbiai RTV-nek elmondta, hogy nagy kihívást jelentenek számukra a rendezvények, a családi összejövetelek és ünnepségek. A tapasztalatok szerint ugyanis itt fertőződnek meg a legtöbben.

Pixabay/Djordjeuuu

Radojičić hozzátette: valószínűleg szigorítani fogják a koronavírussal kapcsolatos előírásokat: A lényeg, hogy az ilyen krízishelyzetekben az emberek 10 százaléka vesz részt aktívan a helyzet megoldásában, 80 százalékuk meghallgatja az ajánlásokat és úgy viselkedik, ahogy kell, és az emberek 10 százaléka különböző okok miatt nem úgy viselkedik, mint ahogy az elvárható tőlük. Ez az, ami gondot okoz nekünk. Ez a 10 százalék terjeszti a fertőzést az esetek 80 százalékában. Mi valójában rájuk szeretnénk hatni a beszédünkkel, a figyelem felhívásával, az intézkedések bevezetésével, a büntetések bevezetésével.

Belgrád
Szerbia
koronavírus
gócpont
Zoran Radojičić

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:24, Frissítve: 17:02

Emelkedtek a koronavírus-számok

Növekszik a koronavírus miatt kórházban kezeltek száma Szerbiában, ahogyan a napi esetszám is egyre több - derül ki a friss adatokból. Antalfalván egyelőre kielégítő a járványügyi helyzet, de az oltakozási kedv alacsony.
15:12, Frissítve: 15:18

Napelemek 2000 hektáron

Napelemek szerbiai telepítéséről tárgyalnak az UGT Renewables LLC amerikai céggel – jelentette be Aleksandar Vučić szerb államfő.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.